22 april, 2024

Spelet: en inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap av Neil Strauss

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Tänk om man visste exakt hur man skulle prata med andra och få dem på sin sida? Det är exakt vad Spelet : en inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap av Neil Strauss  går ut på.

Neil Strauss är en författare och journalist som inte riktigt lyckas med sina relationer. Han har svårt att prata med kvinnor och finner sig ständigt avvisad. Tills han en dag går på ett seminarie hållen av Mystery, en raggningsexpert. Neil byter persona, till Style och blir en av de mest beundrade och efterhärmade raggningsexperterna i deras nätgemenskap. Det hålls seminarier och worksshops, barerna i Los Angeles befolkas av män i grupp som alla lär sig hur de ska negga tjejer, vara uppmärksam på tecken på intresse och göra nummeravslut.

Neil, eller Style, lyckas bra med sitt nya liv. Lite för bra till och med. Han och Mystery, samt några andra experter, hyr ett stort hus där män samlas och lär sig mer – men allting urartar till kaos och backstabbing.

Nåja, det här är en underhållande bok. Galen till och med. Hur kan mäns och kvinnors relationer kokas ner till detta och bli ett spel? Jag får trösta mig med att det är kulturskillnader mellan USA och Sverige, för jag är tveksam till att Svenska kvinnor skulle gå på sånt här. Men vad vet jag, jag har aldrig blivit raggad på… Men den här boken är lite intressant att läsa ur ett mer mänskligt perspektiv också, hur man gör för att ta kontakt med folk rent generellt.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Dokuroman | ISBN: 9789127087958 | Sidor: 459

”Detta är en sann historia. Det hände på riktigt. Män kommer att förneka det. Kvinnor kommer att betvivla det. Men jag ger er sanningen här, naken, sårbar och störande verklig. Jag ber om er förlåtelse på förhand. Hata inte spelaren … hata spelet.”

Neil Strauss, rockkritiker och medförfattare till Mötley Crües, Marilyn Mansons och porrstjärnan Jenna Jamesons skandalbiografier, tröttnade på att vara en AFC (average frustrated chump) och tillbringade två år tillsammans med ett antal män vars enda mål är att bli världens bästa förförare, PUA:s (pick-up artists). På vägen träffade han bl a Tom Cruise, Britney Spears, Paris Hilton och Courtney Love. Resultatet blev Spelet, en reportagebok som kan läsas både som en handbok i hur man får kvinnor på fall och en provocerande berättelse om författarens egen förvandling från groda till prins.

2 tankar på “Spelet: en inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap av Neil Strauss

  1. Är det den där boken där män lär sig att vara ett asshole mot tjejer och därmed får dem att vilja ha dem? Jag har läst om folk som har testat det (i USA) och det har visst funkat. Jag betvivlar skarpt att det skulle funka på mig. Minsta lilla grej som jag tyckte var fräck eller otrevlig gör att jag direkt dumpar någon (eventuellt är jag lite för känslig för sådant…). Någon ny då, folk man redan känner blir man ju mer accepterande emot.

    1. @Sarah, Japp, det är den.
      Tydligen är det så att man liksom väcker intresse, typ ”hur vågar han vara så fräck?”, men som sagt. Tveksam till att det fungerar på oss feminist-Svenskar…

Kommentarer är stängda.