För någon månad sedan mottog jag en vit ask med en guldfärgad burk inuti. Spännande värre! Burken var Project Sukuroi – reparerande hårvård från Original Mineral. 

Vad den är till för:

Project Sukuroi är en ny reparerande leave in crème från Original Mineral som återställer och reparerar håret på djupet. Nyckelingredienserna är Gold of pleasure oil (Camelinaolja) som hjälper till att reparera trött, slitet och skadat hår, samt Macadamiaolja som gör håret följsamt och tillför extra glans. Produkten innehåller även Keratin som stärker håret på djupet.

Project Sukuroi är inspirerad av Kintsukurio, den japanska konsten att laga och reparera sprucken keramik med guld och silverlack. Project Sukuroi är konsten att reparera, vårda och återställa skadat hår.

Användning: Applicera en liten mängd i nytvättat, handdukstorkat hår och torka håret som vanligt. För extra vård, applicera ytterligare en mängd av produkten i torrt hår.

 

Project-Sukuroi-1Vi vet ju allihopa att du inte kan laga ett trasigt hår, men det kan ju vara intressant att tillföra mer näring och skydd inför styling. Jag har testat denna några gånger i handdukstorrt hår och därefter stylat med min Secret Curler. Krämen är gul och ganska rinnig, jag brukar doppa två fingertoppar och föra över till handflatan, därefter arbeta ut det i håret. Mer blir för kladdigt och gör håret smutsigt i förtid.

Mest intressant är att håret ryker när det utsätts för värmen tillsammans med krämen, det doftar också ganska speciellt. Håret blir silkigt, mjukt och blankt. Däremot är jag inte helt säker på att den gör vad den påstår – jag menar, det går ju inte att laga ett trasigt hår. Men visst ser det blankt ut.

För mig är detta en något för dyr produkt för att rekommendera, det finns billigare krämer som fungerar på samma sätt. Men visst är guldburken lite tjusig på sin hylla, det får jag hålla med om!

Läs gärna mer här, Kicki Norman var med på pressvisningen av denna produkt!

Betyg: 3 av 5, priset och att håret blir smutsigare i förtid spelar in på betyget

Produkt:  Project Sukuroi
Betyg: 3 av 5
Pris: 379 kr
Mängd: 100 ml
Köpa igen: Nä
Inköpsställe: Hos utvalda frisörsalonger