Kicks-Rubicell-SpongeI höstas fick jag den här svampen i ett utskick från Kicks, vad de kallar Kicks Rubicell Sponge. En platt svamp till för att användas vid applicering av alla typer av ansiktskrämer.

Så här står det om den på Kicks:

Svamp av högklassigt japanskt material med ultrafin lågabsorberande textur. Latexfritt, oljebeständigt material som inte flagnar eller sväller. Passar alla typer av formuleringar; vätska, kräm, puder, lösa eller fasta. Kan användas fuktig för att få ett tunnare resultat.

Det tog ett tag för mig att använda den, tror den försvann först men väl testad älskade jag den. Jag har testat den både torr och fuktig, med tjocka och tunna foundations. Den är helt klart bäst fuktad oavsett variant av foundation, fuktig men inte blöt obs obs. Jag brukar faktiskt inte fukta den med vatten, även om den ju ska tvättas regelbundet. Jag brukar istället spraya den med en ansiktsmist! Vilket slöseri va?

Den är lite liten, kan vara svår att hålla i. Den har ett band på baksidan men jag upplever att den ändå är lite svår att få grepp om. Men genom att spärra ut fingrarna går det att få tillräckligt bra grepp för att kunna arbeta med den ordentligt. Eftersom den är mjuk är den också lätt att arbeta med runt näsvingarna, enda knepiga stället jag upplevt är runt ögonen – men vilket verktyg är inte knepigt där?

Nä, den här är mycket prisvärd och värd ett inköp. Synd att de säljs i en-pack bara, men hållbarheten är bra och med god omvårdnad borde den hålla en längre tid.

Mitt betyg är 4 av 5, greppbarheten är ett minus.

Produkt:  Kicks Rubicell Sponge
Betyg: 4 av 5
Pris: 39 kr på Kicks 
Köpa igen: Ja
Inköpsställe: Kicks, Kicks.se