Jag har fått Youngbloods Mineral Foundation att testa, här kommer mitt lite dubbla omdöme!

youngblood-foundation

Först och främst är detta en ganska ren mineralfoundation, vad jag förstår sägs den innehålla den bara bra ämnen även om jag nog tycker Bismuth och Mica är lite tveksamma. Eller?  Den ska inte heller ha skimmer eller glitter, men någon sorts skimmer är det ändå i det för huden får lyster. Jag vill inte påstå att jag är helt ovan med mineralfoundations, jag har använt Lily Lolos, BareMinerals och L8 men jag kan inte heller påstå att jag någonsin fått ett bra resultat. Jag har bra borstar från Everyday Minerals och jag vet hur man arbetar in i borsten och buffar i huden. Ändå blir det aldrig bra, oftast blir det torrt och ser illa ut.

02.24.20124d9d4_natural-mineral-foundationInte heller denna  från Youngblood lyckas jag med. På bilden har jag nyansen Warm Beige och den är på gränsen till för mörk nu på vintern. Jag har dock en hudfärg ganska nära så kanske om jag blandar i lite med Ivory som gör mig likblek? Men oavsett nyansen så ser det bara konstigt ut. Dessutom förstärks mina porer nåt djävulskt, trots primer under.

Dessutom har jag bara läst lovord om hur bra deras hål/sifter är? Skojjar ni? Det är en låg burk där pulvret ligger direkt under locket. Locket har hål med en plast-klisterlapp över. Värdelös sifter alltså! Det kräver en hel del jobb att få ut lite pulver i locket och om klistret på lappen blir pulvrig fäster det ju inte, med resultat att du har pulver överallt. Hur kan så många hylla denna? Jämfört med bareMinerals eller Lily Lolos är denna riktigt usel! Trist för det priset!

Men men, efter ett tag när den smält lite på huden går den att jämna till lite ytterligare och visst, resultatet blir rätt bra och håller ett tag. Men nja, det finns bättre och framförallt billigare!

Betyg: 4 av 5.
Pris: 515 kr
Mängd: 10 g
Köpa igen: Nej
Inköpsställen: Finns bland annat på Nelly.com
Läs mer om produkten: På Youngbloods egna sida
INCI: Titanium Dioxide (CI 77891), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Mica (CI 77019). May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Chromium Oxide Greens (CI 77288).