Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Nu ska vi se – ett boktips för er nagellacksälskare? Scrollar du förbi detta? Detta är en ganska kortfattad guide för oss nailartsnoviser, Naglar! kreativa projekt att göra själv av Madeline Poole.

Jag har inte läst denna, utan bara bläddrat igenom den. Jag tycker tyvärr inte att den är så bra, nästan alla mönster har hon gjort på fri hand utan mallar och andra hjälpmedel. Herregud, är jag ensam om att inte kunna göra raka linjer eller? Men det är detaljerat och tydligt hur du gör de olika mönstren så har du en stadigare hand tror jag säkert du kan få glädje av den här boken.

Jag har gjort en av dem, som inte behövde stödlinjer. Nämligen leopardmönstret, vilket jag också gjort förut och är riktigt lätt att göra. Nedan ser ni mina kassa bilder på hur det kan se ut, jag har använt lack från Depend. Den gröna basfärgen är från deras gellack-serie, nämligen Turquoise Neon, den kommer ni får se en annan gång. Fläckarna har jag gjort med två lack från Depends sommarkollektion, den lila är nr 413 och den beiga är nr 402.

Att göra leopardfläckar är tämligen enkelt, och går naturligtvis att få så mycket snyggare än mitt exemplar här. Jag använde ett dottingtool för att göra små c av den lila, därefter prickar med den beiga.

Kort sagt, bra bok om du vill få lite tips och idéer på nailart!

depend-leopard-1depend-leopard-2

Betyg: 3 av 5 | Genre: Skönhet, knep&knåp | ISBN: 9789113055763 | Sidor: 128 | Utgivningsår: 2014

Att måla naglarna och att pryda dem med kreativa mönster är en stor trend som äntligen landat även i Sverige. Människor i alla åldrar, med olika bakgrund och modeintresse experimenterar med oväntade färger och djärv, iögonenfallande design. Det är helt enkelt ytterligare ett sätt att uttrycka vem man är.

Instagram svämmar över av nagelbilder och utbudet av lack och tillbehör som penslar, schabloner och lösnaglar säljs i var och varannan butik över hela landet. I USA och andra länder har nagelsalonger funnits i varenda gathörn i decennier, och även här ser vi dem poppa upp här och var. Att fixa naglarna på salong är dock rysligt dyrt här i Sverige men att göra det själv hemma är både enkelt och mer prisvärt, och dessutom både kul och kreativt! Och med den här boken blir naglarna minst lika fina och fantasifulla som på vilken salong som helst.

Boken innehåller 25 kreativa DIY-projekt för dina naglar, allt ifrån enkla halvmånar och prickar till leopardmönster, kamouflagemönster och mosaik. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa, och listar vad du behöver för att genomföra varje projekt. Om du inte vill köpa nya lack, kan du enkelt använda de färger du redan har och anpassa mönstren efter dem. Boken innehåller dessutom självklart ett teknik- och redskapsavsnitt.

Med den här boken skapar du enkelt och på egen hand vackra naglar till såväl vardag som fest.

  1. Jättefin färgkombo och roligt med leopardmönster.

    Tror inte jag kommer att köpa boken. Hittar inspiration hos alla fina bloggerskor och lånar av dem. :) Ett tips – använda mallar för fransk manikyr, de kan man ha på lite olika sätt. Det finns mallar som har chevronform och även raka, letar man lite så hittar man dem på olika nätshoppar t e x.

    Raka linjer och frihandat är jag urusel på…

Comments are closed.