Det här måste vara bland de sämsta böcker jag någonsin läst! Matilde av Denise Rudberg är en chiclit där huvudpersonen är perfekt. Inga svarta tankar där inte, utan allt är bara bra och hon har råd med allting hon behöver. Matilde  alltså, är ensamstående med två flickor och sade upp sig för att skriva på en bok. För pengar har hon ju såklart och hon bor fint i ett hus på Mariaberget. Just ja, hon fick ett återfall i sin bulimi när hon väntade på svar om sin bok, men då kom hennes perfekta syster dit och då sa det *knäpp* och så var allt som vanligt igen.

Har Denise aldrig varit deprimerad?

Hon umgås bara med fina rika människor etc etc etc… Blä! Hatar den här typen av böcker, Harlekin-trams!

Är Denise’s böcker alltid så banala och platta?

Betyg: 1 av 5.

Matilde, ensamstående Södermalmsbo med två barn, känner att hon är redo att gå vidare efter skilsmässan. Hon säger upp sig från sitt reklambyråjobb för att skriva en roman men arbetet går efter hand allt trögare. Det är tur att hon har sin barndomsvän, konstnären Tomas som ordnar glamorösa fester i sin vindsvåning.

Lite kommentarer från Bokus som säger det bättre än jag gör:

Gäsp…

2007-05-07 besviken
Det var en stor besvikelse att läsa ”Matilde” av Denise Rudberg, ett frosseri i ytligheter och benämningar av designartiklar!!!!!!

Uuuuselt!

2007-05-28 kata
Varför har förlaget gett ut denna bok? Det finns ingen intrig, ingen upplösning, bara ett upprepat rabbel av struntsaker som händer denna Matilde. Min almanacka är intressantare läsning!!! Boken startar i ett ingenting, det händer ingenting och den slutar med ett ingenting. Bottennapp!

Undvik…!

2007-07-02 *cissi*
Ritktigt usel bok, och ändå hade jag inte höga förväntningar…! Hemskt tråkigt språk, upprepningar, namedropping, usel story, stor text och få sidor… verkar som om förlaget varit desperat att få ut ännu en bok av Denise Rudberg och inte ens läst manus innan den gått i tryck… Välj hellre väninnan från samma författare som fungerar bra som underhållning för stunden.

tråkig…

2007-07-03 Inger Gillerstrand
Jag har svårt att förstå hur den här boken har sluppit igenom och blivit utgiven överhuvudtaget. Det finns ingen botten i handlingen. Den är helt enkelt tråkig.

  1. Låter nog inte som en bok som jag kommer läsa inom de närmaste; men jag känner mig lite förnärmad, Harlequin är det inget fel på :)

Comments are closed.