19 juni, 2024

Recension: LR Racine rengöringsskum

racine-flaska

Dags för en recension då, denna gång inom makeuprengöring!

racine-serieDetta är alltså Racine rengöringsskum, som du köper via Linda Assarsson. Den här har jag använt sedan början på december och halva är kvar som ni ser. Ett pump på flaskan och jag har till hela ansiktet. Nu kör jag dubbelkommando, först använder jag denna för att lossa på ögonskuggeprimers och foundation, sedan använder jag min Black Soap (den ska jag recensera också!). På det sättet använder jag Black Soaps bästa egenskaper på en mer ren hud.

Ett pump alltså, skummet är mjukt och behagligt och tillräckligt fast för att kunna använda i hela ansiktet. Jag vet inte om det hade räckt med enbart denna, troligen! Men hur bra rengöring du har blir det alltid rester kvar. Den är doftfri tack och lov, varför skulle man vilja ha parfym i ett rengöringsskum? Tyvärr innehåller den SLS, vilket är ett väldigt starkt ämne att ha på huden för att sedan återfukta med glycerin. Trist! Får se om jag fortsätter använda denna.

Racine är en hel serie med hudprodukter för känslig hy, ni ser på bilden till höger några andra i samma serie. Vill ni se mer kan ni hitta dessa produkter på sidan 74 i LRs katalog hos Linda Assarsson. Tyvärr har hon ingen webshop, utan du måste maila henne för beställning – vilket jag personligen inte skulle vilja göra. Hoppas hon fixar en webshop snart!

Anyway! Bra rengöring, bra pris och dryg! Men tyvärr poo så det skriker om det och därför vill jag inte rekommendera den till dig med känslig hy eller du som alls bryr dig om din hy…

Betyg: 3 av 5.
Pris: 95 kr
Mängd: 100 g
Köpa igen: Om den var lättare att köpa så. Plus att ingredienserna är tveksamma.
Inköpsställen: LR Colors hittar du hos Linda Assarsson. Maila henne vad du vill ha så ordnar hon det!
INCI: Aqua (water), Sodium Laureth Sulfate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Glycerin, Disodium Laureth Sulfouccinate, Propylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Panthenol, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, MagnesiumChloride, Magnesium Nitrate, Triethylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Sodium Benzoate, Cl 42090 (Blue 1), Cl 60730 (Ext Violet 2).

Allvarligt, det tog mig nästan 10 minuter bara att skriva av den här listan med INCI. Undvik produkter med för långa ingredienslistor!

2 tankar på “Recension: LR Racine rengöringsskum

Kommentarer är stängda.