kicks-deep-cleansing-oilFör några veckor sedan fick jag ett paket från Kicks med deras senaste nyheter, bland annat denna rengöringsolja som heter Kicks Deep Cleansing Oil. Jag har ju använt mig av oljemetoden i flera år, framförallt till vattenfasta mejker. Men det har ju varit oljor jag blandat ihop själv beroende på vad min hy behövt just då.

Här är Kicks säljtext:

Deep Cleansing Oil löser effektivt upp makeup och orenheter och skyddar och stärker hudens egna barriär. Innehåller inte mineraloljor. Massera in i huden för att lösa upp all typ makeup, inklusive vattenfast mascara. Avsluta med din dagliga rengöring.

Jag har tagit 2-3 pump, masserat in på torrt ansikte och därefter sköljt med vatten, för att sedan avsluta med Laino Micellärvatten som jag tidigare recenserat. Doften är ganska mild men tror den ska vara gurka (jag och dofter nu, känner ingenting med min täppta näsa) och den känns behaglig och lätt på huden. Min egen olja består ju mestadels av ricinolja vilket är väldigt trögflytande och svår att få bort efteråt. Här räcker vatten och du är helt ren utan en obehaglig hinna efteråt. Min rondell med micellärvatten är inte alls lika full med foundation efteråt som den var efter två (!) olika rengöringskrämer som jag tidigare använde.

Förutom att den gör vad den ska är ingredienslistan föredömligt kort – för att inte glömma bort att den till 8.5% innehåller Fair Trade ingredienser. Basen består av rapsolja som första ingrediens, vilket bidrar till den lättare känslan och vård av huden.

Som ni förstår gillar jag denna mycket. Vad jag förstod av Fröken Rosa’s recension av denna rekommenderade hon Kicks över Macs version, kanske mest beroende på priset. Men Kicks är också mer lättillgänglig, så, ut och köp nu!

Betyg: 5 av 5

Produkt:  Kicks Deep Cleansing Oil
INCI: Canola Oil, Sorbitan Trioleate, Polysorbate 85, Olea Europaea Fruit Oil (olive oil), Prunus Armeniaca Kernel Oil (apricot kernel oil), Parfum
Betyg: 5 av 5
Pris: 129 kr på Kicks 
Köpa igen: Ja
Inköpsställe: Kicks, Kicks.se

  1. Hej!
    Du får gärna berätta mer om din egen olja; vad blandar du ricinoljan med, hur gör du osv. Har testat själv, men min olja möglade? ! Trodde det var omöjligt? !

    • Här kan du läsa ett gammalt inlägg om min olja, den är ungefär den samma fortfarande med ricinolja som bas och nåt mer vårdande som komplement: http://vackerunderbar.se/?p=22177

      Och jag har aldrig hört talas om en olja som möglat men det är säkert möjligt. Hur hanterade du dem innan de blandades ihop?

  2. Jag tog olivolja, de var båda i sina flaskor innan jag blandade dem. Den burk jag blandade i måste varit smutsig. Vad blandar du i?

Comments are closed.