formula-mask

Jag har rejält oren hud. Mycket pormaskar på i princip all yta i ansiktet samt akneärr. Min förhoppning på denna mask var såklart rätt stor!

Tyvärr blev den inte infriad, jag har använt den ett flertal gånger och förvisso gillar jag doften men jag märker ingen skillnad. Den gör inte huden renare eller lenare och den fräschar inte upp en glåmig vinterhy. Visst är det skönt att ibland ha en svalkande mask men jag tycker inte denna hjälper alls. Men det är inte lätt att avgöra direkt, sådant märks ju först dagar senare. För sitt låga pris kan den absolut vara värd, framförallt för den jordgubbiga doften.

Formula 10.0.6 – Pores be Pure

Pores be pure – djuprengörande ansiktsmask från Formula 10.0.6.  Pores be Pure är en djuprengörande lermask från Formula 10.0.6 som hjälper till att eliminera orenheter och öppnar upp tilltäppta porer. Masken innehåller kaolinlera som verkar avgiftande på huden, drar ut orenheter och absorberar överskottsfett. Produkten innehåller även jordgubb, en mild fruktsyra som exfolierar, rengör och hjälper till att läka utslag.

Användning:
En till tre gånger i veckan. Används på väl rengjord och torr hy. Applicera ett tunt lager över ansikte och hals, undvik ögonområdet. Låt masken verka i 10-15 minuter och skölj sedan ordentligt med varmt vatten.

Ingredienser och effekt:

  • Jordgubbe– En naturlig och mild fruktsyra som på ett skonsamt sätt exfolierar utan att irritera huden.
  • Yarrow – En ingrediens baserad på en ört som verkar antiseptisk och hjälper till att läka och lindra irriterade områden.

Pris: 99kr
Volym: 100ml

Betyg: 3 av 5.
Pris: 99 kr
Mängd: 100 ml
Köpa igen: Nej
Inköpsställen: Åhléns, Kicks
Läs mer om produkten: På Formula 10.0.6 egen sida.
INCI: Water (Aqua), Kaolin, Bentonite, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Salicylic Acid, Sodium Salicylate, PEG-20 Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Ceteareth-20, Tocopherol, Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Fragrance/Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Benzyl Benzoate, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891).

Comments are closed.