Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här boken berörde mig väldigt mycket, att läsa den kring juletid var kanske inte det mest intelligenta bokval jag gjort. Men jag välkomnar alla tillfällen att få känna något på riktigt, så även tårarna på juldagsnatten. Även om det är sorg och saknad.

Mannen Och Pojken av Tony Parsons handlar om Harry Silver som lever till synes ett vanligt Svenssonliv (fast i London, Smith-liv?) med fru, son, hus och ett jobb inom media. Som alltid verkar allt vara perfekt, med djup och äkta kärlek och en son som är besatt av Star Wars. Men så är Harry otrogen och allt rasar samman. Dessutom blir han av med jobbet och när Harrys fru förutom skilsmässan också flyttar till Japan får Harry omvärdera sitt liv. Han bestämmer sig för att bli en riktig, närvarande pappa och kämpar hårt för att skapa stabilitet.

Det är först när Harrys pappa blir sjuk som det blir honom övermäktigt och också här tårarna kom för mig – såklart.

Som sagt, känslosam bok men också otroligt bra skriven. Om du får tag på den här på svenska nånstans läs den! Annars finns den att få tag på på engelska på Bokus fortfarande.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789151839097 | Sidor: 311

Harry Silver är mannen som har allt: en vacker hustru, en underbar son och ett välbetalt jobb på teve. När han fyller trettio inser han att detta borde vara den bästa tiden i livet. Man är fortfarande ung nog för att orka vara uppe hela natten, men gammal nog att få kreditkort. Är äntligen befriad från ungdomstidens osäkerhet och dåliga ekonomi – tack och lov för det! – men full av livskraft.

Men så gör han sitt livs misstag och kastar bort allt över en natt. Plötsligt står han ensam med sin lille son och inser att det krävs mer än några timmars ”kvalitetstid” i veckan för att vara en bra pappa. För att inte tala om vad som krävs för att samtidigt utvecklas på jobbet, gräla med ex-frun, hantera sitt kärleksliv och kraven från välmenande farföräldrar…