Det här med produkter när man kör No’Poo är ett kapitel för sig, som ni märker eftersom det får ett eget inlägg! Om du kör balsammetoden som jag gör, kan du enkelt få tag i silikon- och sulfatfria balsam från Hemköp/Willys och Coop. Hemköps variant heter Garant Såklart och kostar en tjuga, Coops ingår i Änglamarkserien och kostar detsamma. Jag har inte hittat någon variant på Ica som är godkänd, men har inte tittat igenom hela sortimentet.

Du kan också köra med sulfatfritt schampo och silikonfritt balsam, då tvättar du åtminstone håret som vanligt men undviker de ämnen som skadar ditt hår. Tex Rainforestserien från The Bodu Shop är bra exempel på detta.

Jag köpte igår något som heter Rasullera. Denna lera kommer från Marocko och är en tvättlera. Genom att ta ca 0,5 dl lera (den är i pulverform) och blanda med 1-1,5 dl vatten får man en rinnig konsistens som fungerar ungefär som ett vanligt schampo. Den ska löddra en aning och är tydligen mycket effektiv att rengöra hår och även ett sminkkladdigt ansikte med. Jag har ännu inte provat så mer info och recension kommer.

Du kan också tvätta håret helt utan några produkter, sk WO (Water Only). Då behöver du inga produkter alls. Men jag återkommer senare till de olika tvättmetoderna.

Den här listan kommer från Nopoo.se, besök den för mer info och fler produktförslag! I denna lista enbart de som finns i vanliga affärer du hittar på stan. Om du är osäker på vilket balsam du ska köpa, se åtminstone till att det saknar silikoner. Dimethicone är rätt vanligt har jag märkt i de produkter jag rensat ut hemma.

Sista-schampon

 • X-tra schampo från COOP
 • Änglamark schampo från Coop

SLS-fria schampon

 • Rainforest Balance från The Body Shop

Balsam

 • Änglamark balsam från Änglamark
 • X-tra Balsam från Coop
 • Veganese från Lush
 • TRESemmé Naturals Nourishing moisture conditioner från Cederroth
 • Retread från Lush
 • Garant balsam från Garant Såklart
 • American Cream från Lush
 • Rainforest Balance från The Body Shop

 

 1. Åh, jag älskar ju Retread!
  Men kanske passar det bättre för mig (i början i alla fall) att köra med shampo utan sulfater. Ska nog köpa från Body Shop då när mina tar slut! :)

  Det vore super med tips på styling, det tycker jag är svårast! Jag vill ju ha hårspray, och helst textur/volympuder typ Dust it, och värmeskydd.

  • @Andrea, Ja, gör det som en början så får du se hur det fungerar.
   Mycket bra tips! Finns en massa hemmarecept på sånt och även naturligtvis produkter man kan använda. Återkommer med ett sådant inlägg!

   • Tack! :)
    Har hört om kakao/potatismjöl eller nåt som volympuder… Men ja, hittar du bra produkter man kan köra på istället, så gärna det! Helst inte alltför dyra…

    Förresten, är det bara Balance-shampot som funkar i Rainforest-serien..?

    • Jo, kakao och potatismjöl, arrowrot och vetemjöl fungerar alla som torrshampo och ger en viss volym. Men jag ska kolla upp det.
     Kolla sidan på nopoo.se som jag länkade till, tog inte med alla!

 2. Jag blir så glad att du skriver om det här! Äntligen någon skriver lättfattligt och lite mer sammanfattat så man faktiskt får någon sorts överblick. Har läst alla dina inlägg om det här nu och jag känner att jag kanske kan försöka med det nu.

  Är det okej om jag ställer några frågor bara? Hoppas det! Annars behöver du inte svara..

  Som torrschampo såg jag att du använde vetemjöl och det skall jag testa i så fall pga blont hår som säkert kommer se trist ut efter ett tag.. Men jag tänker, typ hårspray och sånt? Hur löser du att inte använda stylingprodukter? Jag har väldigt glatt och platt hår när det är nytvättat så det vill inte mycket utan någon sorts styling.. Jättetacksam för tips angående det!

  Samt, hur funkar det när man färgar? Jag färgar utväxten typ en gång i månaden och har ingen större lust att sluta med det.. kommer det paja mycket av att man kör detta?

  Visst är det så att man kör ett sista-schampo sista gången när man tänkt sluta med schampo och sedan fortsätter man med bara ett godkänt balsam varje gång man tvättar håret?

  Jättetacksam om du orkar svara på mina frågor!

  • @Bitterdarling, Vad roligt att du tycker det är begripligt och intressant!!! =))

   Jag håller gärna en frågestund sedan, då inkluderar jag dina frågor. Men jag kommer också skriva mer om styling och färg etc, så du kommer nog få svar vartefter! =)

 3. Oj, såg nu att det fanns kommentarer sedan tidigare, såg inte dom förrän jag skrivit.. Konstigt. Men ja, då fick jag ju lite besvarat angående stylingen. Du får ursäkta att jag tjatade om det då :)

Comments are closed.