neutral-urtekram

Idag var vi en sväng till Ica Maxi och MediaMarkt, jag har hittills inte haft någon lycka att hitta Neutrals balsam någonstans här i stan. På Maxi fanns de, samt även Urtekram hade en liten serie balsam och shampo.

Neutral är ett bra tvättbalsam, som innehåller få ingredienser och som är ganska lätt för hår som blir fett eller nertyngt av balsam. Jag köpte två nu när jag hittade dem, de lär räcka fram till sommaren kanske. Denna ska vara bättre än Garant Såklart, eftersom den innehåller Citric Acid, en ingrediens som ersatts i Såklart. Även denna kan blandas med bikarbonat för ett renare resultat. 23 kr på Maxi.

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Hexylene Glycol, Citric Acid, Sodium Benzoate.

Balsamet från Urtekram är ett så kallat vårdande balsam, som ska användas i längderna eller i en SMT-inpackning – balsam, honung och aloe vera. Den här känns extra bra att köpa då vi sedan tidigare konstaterat att Urtekram har schyssta grejer i sina produkter. Dessutom till ett vettigt pris på 59 kr tror jag det var.

INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, cetyl alcohol, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, betula alba leaf extract*, equisetum arvense extract*, brassica alcohol, xylitol, coco-caprylate, brassicyl isoleucinate esylate, oenothera biennis oil*, citric acid, perfum, citral, limonene, linalool, chitosan, tocopherol, beta-sitosterol, squalene.

Jag fick förresten en kommentar angående det här med bikarbonattvätt från beautylana :

Jag har en kompis som är galen i hårvård, no poo,osv. Hon testate bikarbonat metoden i 6 månader och sedan ångrade allt, då håret såg inte bra ut. Akta dig med nya metoder!

Frågan är om hon använde surskölj efteråt? Om hon alltid hade bikarbonat utblandad i vatten eller tillsammans med balsam och även hur ofta. Jag inser att det är starkt för håret och att det kräver sparsamt användande, samt vårdande produkter som balsaminpackningar etc. Jag kommer fortsätta med bikarbonat, men tillsammans med balsam och surskölj, samt SMT då och då.

 1. Jag vet inte exakt vad hon hade använt, men efter alla experiment gick hon tillbaka till silikon baserade schampo så som Fructis, Gliss, osv och hon tycker att det var inte värt att skada håret så mycket.

  • @beautylana, Nja, jag tackar för omtanken och rådet men jag fortsätter nog med nopoo. Känns bättre än oljebaserad silikon ur miljösynpunkt också. Håret kan man alltid raka av ;)
   Men återkom gärna om du frågar henne vad och hur hon gjorde.

  • Förlåt att detta svar dröjt, du försvann!
   Nja, är inte så nöjd med det. Det känns lite som en kräm i konsistensen, typ som en lotion. Dessutom är jag väl inte så imponerad av effekten heller.

 2. coco-caprylate i urtekrams balsam kommer från palmolja där framställningen inte är så etisk då regnskogen skövlas. . . Bra hemsida du har! :)

Comments are closed.