Det var mycket snack i början på året om BB-Creams. Alltså Blemish Balms som inte bara täcker över pigmentfläckar utan också lindrar och på sikt läker ut dem. Det var också mycket snack om att Clinique hade en egen version men att den inte skulle komma till Sverige. Men kanske blev trycket och önskemålen för stort, för nu kommer den 14e maj!

Här kommer hela presstexten så får ni läsa själv om deras kräm. Jag hoppas såklart få prova den och komma med en egen utvärdering! Pepp!

Clinique introducerar Age Defense BB Cream SPF 30

Perfekt hud på ett ögonblick

Hudläkare har alltid kunnat konstatera att makeupen inte blir vackrare än den hud du applicerar den på. Nu kan du ta del av asiatiska kvinnors hemlighet och få en perfekt hud på ett ögonblick med BB Cream, det allra senaste skönhetsmiraklet från Clinique.

BB Cream är den ultimata, multifunktionella skönhetsprodukten. Den ger huden i stort sett allt det som den verkligen behöver – skydd, förebyggande antioxidanter och tillräcklig täckning av små skönhetsfel. Kort sagt är cremen en genväg till vacker hud.

Cliniques nya Age Defense BB Cream SPF 30 förebygger synliga ålderstecken, skyddar mot skadlig UVA- och UVB-strålning och miljömässiga faktorer samtidigt som den täcker precis det du vill dölja. Fina linjer och rynkor minskas synligt med hjälp av en unik sammansättning av optisk teknik samtidigt som att huden mjukas upp, återfuktas och får ett ungdomligare utseende. Dessutom hjälper cremen till med att bevara hudens balans och mattar samtidigt feta och blanka områden så att din foundation håller samma fina lyster hela dagen.

 

Resultatet

BB Cream har en formula som passar alla hudtyper, även den känsliga. Cremen innehåller multipolariserande pigment som ger en jämnare och vackrare hudton, den ger medel till full täckning och jämnar ut små skönhetsfel. Samtidigt är cremen så lätt att du får ett naturligt och vackert utseende. Huden känns slätare och mjukare, med en jämnare ton.

 

Tekniken

Age Defense BB Cream SPF 30 är en multifunktionell produkt med en unik sammansättning av:

» Ljusreflekterande pigment som tillsammans med polymethylsilsesquixan och kisel reflekterar ljuset i flera dimensioner. Pigmenten döljer och korrigerar färgskillnader och små skönhetsfel och ger en mer strålande och jämn hud. Kombinationen av pigment absorberar dessutom överskottstalg och säkrar en lång hållbarhet och en bättre bas för din foundation.

» Den effektiva antioxidanten E-vitamin skyddar huden mot de miljömässiga faktorer som kan bryta ned kollagen när huden utsätts för skadlig påverkan från solen och skadliga miljönfaktorer.

» Koffein lugnar och lindrar irriterad hud. Det stimulerar huden och minskar synligt linjer och rynkor.

» Glycyrrhetinsyra minskar irritationer som uppstår genom inre och yttre stresspåverkan.

» Ett fuktkomplex bestående av trehalos, karboxylsyra och natriumhyarulonat ökar hudens fuktnivå, upprätthåller fuktbalansen och ger huden en behaglig känsla som håller hela dagen.

» Sockerrörsextrakt minskar talgproduktionen.

En kombination av kemiska solfilter (octinoxat, octisalat, abovenzone) absorberar skadliga UV-strålar och ger ett brett skydd med solfaktor 30. Fysiska solfilter (titandioxid och zinkoxid) ger extra skydd genom att filtrera bort UVA- och UVB-strålar. Slutligen är solfiltren inkapslade i en flytande formula  som ser till att solfiltren inte tränger in och irriterar huden, eftersom den hindrar dem från att komma i direktkontakt med huden.

 

Användning

Använd BB Cream över din dagcreme eller puder, eller som en primer under foundation för att få en perfekt finish. Vill du få en naturlig, sund glöd kan du använda BB Cream som den är. Fördela jämnt i ansiktet och undvik området runt ögonen. Ta bort med din vanliga makeuprengöring.

 Age Defense BB Cream SPF 30 finns i tre nyanser och passar alla hudtyper.

 Age Defense BB Cream SPF 30 kostar 295 kr och finns i butikerna från den 14 maj.

 Allergitestad. 100 procent oparfymerad. Oljefri. Täpper inte till porerna. Utvecklad av hudläkare.

Okategoriserade