29 mars, 2024
Okategoriserade

På väg hem!

image

Konstaterar återigen att yttrandefrihet är inget mina läsare håller högt. Intressant. Är det för att jag uttryckte att jag var lite besviken för att det är just Sanna? Hade skrivit samma sak om det varit en större leverantör eller ett köp på eBay. Jag vet att hon fått massor att göra med sina lack, tror ni inte att JAG vet hur stressigt och jobbigt det är? Men avsändaradress när man skickar varor är asviktigt.

Ni får gärna kritisera mig, skriva tusen ord om hur elak jag är osv. Jag anser att ni överreagerade. Jag har försökt stötta hennes verksamhet förr och jag har inget emot henne utan hoppas det går bra med lacken! Ska bli riktigt kul att testa imorgon!

image

16 tankar på “På väg hem!

    1. @Viola Vamp, Jovisst, men jag är lite trött på att folk ska hålla på och tala om för mig vad jag får och inte får skriva/säga! Jag lever i ett fritt land och jag är myndig – låt mig skriva vad fan jag vill. Om man sedan inte tar åt sig av kritiken man får eftersom man faktiskt inte menade att ha ”en tråkig ton” utan hade bråttom, då blir man ännu lite mer trött…

      1. @Karin svarar,

        Absolut! Dock skriver du titt som tätt att du har svårt att leva på ditt företag samt blir missförstådd, ignorerad och/eller illa omtyckt. Samtidigt upprepar du ett beteende som gör det väldigt svårt att sympatisera med dig och/eller vilja hjälpa dig.
        Du behöver ju liksom all hjälp du kan få, varför då ständigt motverka dig själv och dina mål?

        Jag förstår verkligen inte hur du tänker. That’s all.

        1. @Viola Vamp, Att mitt företag inte blomstrar beror dock inte enbart på mig, utan på marknaden som stort. Att folk inte gillar mig beror inte på att jag är otrevlig, utan att jag är udda och annorlunda. Jag reagerar inte som alla och vill inte vara som andra och de som då är så osäkra på sig själva klarar inte av det.
          Och jag vill inte ha hjälp av folk som inte känner mig väl. Jag har få människor omkring mig som jag litar och tror på och det är enbart deras hjälp och råd jag lyssnar på. Du har ingen aning om vad som pågår bakom kulisserna.

          1. @Karin

            Att nätverka är oerhört viktigt både då det kommer till egenföretagande och jobbsökande. Det var den hjälpen jag syftade på.

            Men okej, då ska jag sluta mejla dig jobbtips.

  1. Yttrandefrihet innebär bara att du har rätt att säga det du vill, inte att du har rätt att göra det oemotsagd. ;-)

    Men jag håller med om att folk övertolkade ditt inlägg, jag tolkade det inte alls som ett påhopp. Det är ju nackdelen med skriven kommunikation, det är väldigt lätt att tolka fel om man inte känner skribenten tillräckligt väl för att ”höra” vad de menar. :-)

    Lacken ser toksnygga ut för övrigt, jag ser verkligen fram emot att se bilder när du testar dem! Jag känner inte alls till den här tjejen, kan du inte lägga upp lite mer information och en länk eller så när du lägger upp bilder?

    1. @Therese, Jo visst är det så, men var annars ska jag få säga vad jag tycker om inte på min egen blogg? Sedan har jag redan förklarat att det inte handlade om kritik utan mer en reflektion som kom ut fel i all hast.

      Jag länkade till både hennes blogg och shoppen nu i inlägget med Stars Hollow, såg du det? Visst är det fint!?

      1. @Karin svarar, Jag håller med dig, och jag tycker att du har förklarat dig bra. :-)
        Jag bara får en instinktiv reaktion mot argumentet ”vi har yttrandefrihet, så jag får säga vad jag vill och det är inte fel”. Vissa personer (nu menar jag inte att du gör det, bara att jag har sett det så många gånger att jag numera reagerar på det), använder det för att säga saker man faktiskt inte hade behövt säga. ”Jag är bara rak och ärlig” används som ursäkt för att trycka ner någon annan eller säga saker som kanske är ärliga, men också sårande. Man kan faktiskt låta bli att säga saker också. :-)

        I just det här fallet tycker jag dock att det var motiverat att du kommenterade ett varuutskick du hade fått. :-) Det är ju som en recension vilken som helst, hur varorna kom förpackade.

        Ja, jag såg länken! Vilket snyggt lack! Jag hade lite problem att hitta på hennes sida, men lacken var riktigt häftiga. Det är roligt att se fler och fler ”indie”-lackmakare tycker jag. :-)

        1. @Therese, Ja, jag är också lite trött på alla ”jag är bara ärlig”. Jag må vara lite för oförsiktig ibland med mina åsikter, men jag har åtminstone lärt mig att inte säga rakt ut vad jag tycker. Och ja, detta var ju en recension som alla andra och jag har rett ut det med Sanna.

          Jättekul med fler indietillverkare! Hoppas det går bra för henne!

  2. Whatever måste vara ett av de löjligaste ”svaren” ever… Om det är whatever, varför kommentera in the first place liksom?

    (dock älskar jag att använda engelska uttryck i svenskan…vilket är jättekonstigt med tanke på min kärlek för korrekt svenska)

  3. På tal om något helt annat: Jag inspireras av din blogg. Du uppdaterar så ofta och det är om allt möjligt, stort som smått. Jag skulle också vilja att min personliga blogg var sån. Men jag lyckas aldrig riktigt. Dels är jag rädd för stt skriva för ärliga saker, vem vet vem som läser, dels så kan jag tänka att jag ska blogga om nåt, sedan glömmer jag bort det eller så blir det så att när jag väl sitter och ska blogga tycker jag att det är för tråkigt. Alltså tråkigt som i att vem skulle vilja läsa om det här eller se den här bilden. Så det blir inte riktigt av. Men att känna sig, om än tillfälligt, inspirerad är en skön känsla. Tack för den känslan.

    1. @Sarah, TACK! Jösses, det där var nog den finaste komplimang den här bloggen och jag fått! Så oerhört roligt att du blir så inspirerad! Jag är inte särskilt privat i min blogg, dock personlig. Man måste nog sätta en gräns där. Och jag struntar i om någon bryr sig om vad jag gör, jag ser det lite som en dagbok… ;)
      Det är såna som dig som gör det så värt att blogga!
      kram!

  4. Ibland måste man låta texten ligga som utkast en stund innan man läser den igen. Reviderar och publicerar först därefter. Jag har också fått mycket skit genom åren pga spontana känsloutbrott.

Kommentarer är stängda.