Jag har sedan jag började med balsammetoden i augusti nånstans testat en del olika balsam. Jag tänkte skriva lite kort om dessa balsam på bilden ovan.

Meningen är ju att tvättfrekvensen ska gå ner på max 1 gång i veckan, låt säga på måndagar, utan att håret känns fett. Det får gärna kännas återfuktat och lent, men inte bli flottigt. Många vet tyvärr inte hur ett friskt hår ser ut utan anser att ett fluffigt uttorkat hår är idealet. Själv anser jag att ett hår ska vara blankt och inte stå som en gloria runt huvudet bestående av korta avbrutna hårstrån. Sedan vill jag som sagt inte att det ska vara flottigt.

Jag har mest använt Garant Såklarts balsam, eftersom det varit så lättillgängligt. Men innan jag går igenom alla dessa vill jag säga att ingen av dem är optimal. Alla gör mitt hår fett på andra dagen och kräver torrschampo. Alla gör håret rent, men sedan är det skillnad på hur håret känns efteråt och hur lättutkammat det är. Jag använder också samma balsam till hårbotten som i längderna, möjligen borde jag försöka hitta ett balsam som är mer uttorkande för hårbotten och ett mer fett/vårdande till längderna.

Om du är nyfiken på vad alla ingredienser är för något, på dina produkter hemma eller i denna recension, så hittade jag en väldigt bra sida. CosDNA, där du kan slå upp vad som helst och få svar!

Urtekram Kamomill balsam

Ett helt organiskt balsam med kamomill, som är bra för blonda hår. Nu kan jag absolut inte påstå att det gjorde någon skillnad på mitt hår och jag har bara använt den en gång. Tyvärr var den något för rinnig och odryg på nåt vis, kändes inte som den gjorde någon verkan i mitt hår och resultatet blev något frissigt. Därefter har den hamnat på hyllan, är väl ett bra reservbalsam förmodar jag.

Betyg: 3 av 5
Mängd/pris: 250 ml, 51 kr från HealthMe
INCI: Water, vegetable glycerine*, coconut oil products, apricot kernel oil*, jojoba oil*, olive oil products, citric acid, ANISIC ACID, citrus seed extract, camomile extract*, amomile* and rosemary oil*, vegetable vitamin E. Nothing else. (*organic)

Garant Såklart Balsam

Tyvärr har receptet på denna ändrats, istället för Citric Acid har den nu Sodium Hydroxide som är lite värre mot ditt hår än citronsyra. I början var jag nöjd med denna, den tvättar rent men jag märkte att jag fick tvätta med schampo ibland för att få helt rent. Håret blir lent och helt ok, men inte lika bra som tex Amikas.

Betyg: 3 av 5
Mängd/pris:250 ml, 29 kr från Hemköp/Willys
INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimoniumchloride, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sodium Gluconate, Sodium Hydroxide, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid.

Syoss Silicone Free Repair & Fullness

Förvisso är denna silikonfri, men innehåller Quanternium-87 som beter sig som en silikon men som inte orsakar beläggning på håret. Det här är ju en rätt stor flaska så enbart därför känns den värd pengarna. Håret blir rent och lent, men har bara använt den två gånger hittills. Tvättade ur en hel del av min färgning och blev fett ganska snabbt tyvärr.

Betyg: 4 av 5
Mängd/pris: 500 ml, 59 kr från Hemköp
INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Quanternium-87, Hydrolyzed Keratin, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Niacinamide, Pathenol, Propilyene Glycol, Isopropyl Myristate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Linalool, Benzyl Alcohol, Limonene.

Amika Hydrate Conditioner

Jag har redan recenserat denna, innan jag körde balsammetoden. Tillsammans med schampot är den inget vidare, men som balsam i bm är den toppen. Jag tror att jag gillar denna bäst, framförallt hur mitt hår känns efteråt. Lent, lättkammat och luftigt. Men, det blir fett snabbt. Jag har väldigt svårt att förstå skillnaden mellan vårdande balsam och tvättbalsam, jag skulle dock tro att denna är vårdande eftersom den innehåller så många oljor. Riktigt dyr dessutom vilket innebär att när denna är slut blir det inget mer…

Betyg: 4 av 5
Mängd/pris:200 ml, 199 kr från Eleven
INCI: Aqua (Water), Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Hippophae Rhamnoides Oil (Oblepiha), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyli Myristate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Penoxyethanol, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Myrtus Communis Oil, Citric Acid, Ethylhexyi Methoxicinnamate.

 

Okategoriserade
  1. Testa Coop X-tras balsam. Kostar typ 10 kr för 500 ml. Innehåller inga silikoner. Är tjockt och gott och man kan ösa på utan att oroa sig för plånboken. En nackdel är väl att den är parfymerad då jag oftast föredrar oparfymerade grejer, men den luktar gott liksom. Så testa den!

Comments are closed.