Nu ska ni få se något märkligt – och väldigt vackert!

Jag har tidigare berättat om min fina hibiskus med dubbla röda blommor, ni kan se en bild här. Tidigare har den blommat väldigt mycket, kanske 20 blommor under ett år. Tyvärr har den inte blommat senaste åren, trots att den står i ett fint söderfönster. Nåja. Jag tog en stickling på den här i våras tror jag och nu i onsdags blommade den.

I gult.

Mycket märkligt! Det är alltså en uppdriven planta från en träd med röda blommor som fick gula blommor…

Men visst är det extremt vackra blommor? Så fint med det röda i mitten. Nu kan det ju vara så att det var just denna blomma som blev gul, resten som kommer kanske blir röda igen. Den som lever får se, jag ska försöka få den att leva och må gott iaf!

Nu, bildspam! Bilderna är tyvärr tagna med blixt, ni ser ju hur bilderna blev utan blixt på den längst ner.

Okategoriserade
  1. Den är ju så gul som den bara kan bli – märkligt. Studerade min, som kommer från samma planta som din – inte tillstymmelse till det minsta lilla gula prick.

Comments are closed.