Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Ibland är det skönt med lite chicklit, det tycker jag verkligen. Att mer le åt karaktärernas öden än att behöva oroas över att de missar en mördare bakom garderobsdörren. När jag rotade fram denna bok ur en kasse pocketar var det precis vad jag trodde jag fick tag i. En chicklit alltså. Istället fick jag det sistnämnda.

Aldrig mer! av Jennifer Crusie är till synes en chicklit som sagt. Maddie lever i ett ganska kärlekslöst förhållande med sin man Brent och sin dotter Em. En dag upptäcker Maddie ett par grenlösa trosor under bildens framsäte och detta är droppen. Nu kommer Maddie lämna sin man. Hon bor dock i en liten småstad där skvaller är religion och är därför mer orolig för vad grannarna ska säga än hur hennes liv ska bli bättre. Men hon ringer en advokat och får en tid till måndagen.

Under tiden händer väldigt mycket som hon helt enkelt inte vet. En pojkvän från gymnasietiden kommer för att söka upp Brent, bedrägeri misstänks av hans firma. Men istället för att hitta Brent väcks deras kärlek till liv igen. Och likaså smusslandet och hemlighållandet. Så till slut, en tvist! Mycket oväntad sådan.

Som sagt, ganska spännande och absolut att jag inte riktigt kunde lägga den ifrån mig. Mer dramatisk än rolig, mer spännande än dråplig. Ingen chicklit alltså! Läs denna om du springer på den! Den verkar inte finnas att köpa längre dock.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chicklitdeckare (?) | ISBN: 9789177156888 | Sidor: 365

Maddies beslut att bryta med sitt gamla liv o otrogne Brent sammanfaller med barndomsförälskelsen Sturgis återkomst till staden som sjuder av skvaller. När Brent hittas mördad misstänker polisen Maddie, som själv försöker hitta den riktige mördaren.