Jag märkte ett visst intresse där med mitt tips om Matrevolutionen. Så jag gör ett inlägg med några av de böcker som är bra att börja med!

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat av Andreas Eenfeldt

Solveig tappade 168 kilo. Kennet kunde lämna tillbaka tio av sina tolv mediciner till apoteket. Ett epileptiskt barn slutade plötsligt få anfall. Nya fall dyker upp dagligen och de har något gemensamt. Fascinerande nog har de börjat äta tvärtom mot vad de tidigare fått höra var nyttigt.

Läkarvetenskapen har länge blundat för sådana berättelser. Men nu händer något. Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

ANDREAS EENFELDT är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 10 000 att besöka den och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution.

Pris på Bokus: 152 kr


Klicka på bilden för att komma till Bokus!

LCHF för tjejer : supermaten på medelhavsvis av Cathrine Schück, Lars-Erik Litsfeldt

Nu kan vi i en nyskriven kokbok och faktabok förena det bästa från två världar! Medelhavskosten med dess rika innehåll av kött, fisk och olivolja möter LCHF, den nordiska varianten av stenålderskost.

Boken är fotograferad på vackra Mallorca och Medelhavet är ständigt närvarande mellan sidorna. Recepten (ca 70) är skapade av erfarna och skickliga kocken Cathrine Schück. Den inledande faktadelen om LCHF är skriven av Lars-Erik Litsfeldt och innehåller också korta berättelser från kvinnor om hur deras liv har förbättras med hjälp av LCHF-kosten.

Ett friskare och bättre liv kan faktiskt uppnås genom god mat. LCHF (Low Carb High Fat) är en kosthållning med låg andel kolhydrater och hög andel naturligt fett som ger bättre hälsa och en normaliserad vikt.

Pris på Bokus: 179 kr

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning av Anna Hallén

LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster – det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.

I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén massor av härliga, lättlagade och mättande recept. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.

Pris på Bokus: 177 kr

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Ät fet mat! – bli frisk och smal med LCHF : kokboken av Lars-Erik Litsfeldt

Tycker du att du är för stor? Eller är du förkyld alldeles för ofta? Eller du kanske har diabetes? Eller vill du bara må bättre i största allmänhet? Bra, nu har du äntligen rätt bok i din hand för att göra något åt det.

Kostmodellen sammanfattas i bokstavskombinationen LCHF, som står för Low Carb High Fat, dvs mat som innehåller liten andel kolhydrater och mycket animaliskt, naturligt fett. Det är mat som vår kropp är anpassad för till skillnad från de vanliga kolhydratpackade kostråd som vi dagligen utsätts för.

Ut med tallriksmodellen alltså och in med god naturlig mat – sådan som mormorsmor skulle känt igen och tyckt om.

Pris på Bokus: 171 kr

Här kan du hitta alla böcker på Bokus som handlar om LCHF. Tänk på att många böcker också finns på biblioteken, kolla där först!

Lycka till med ditt nya liv med välmående!

Okategoriserade
  1. Har beställt Matrevolutionen och den är på väg hem nu! :) Så intressant! Jag måste erkänna att jag var lite motståndare till denna typ av kost men nu tar jag tillbaka allt. På en vecka har jag gått ner två kilo och har mer ork, känner mig gladare och mer positiv till allt. Kan bara rekommendera. Imorn blir det dock tjejfest samt alkohol som man ju helst ska undvika men lite kul måste man ju ha också. :D

    • Pamsan: härligt att höra! Har också blivit gladare och piggare samt sluppit dippar och hunger så kommer fortsätta förespråka LCHF. Kul att du testade och blev överraskad!

      Johanna: bra där! :)

  2. Jättebra tips! Jag har de två första som är jättebra, men ska kolla in LCHF Husmanskost också :)

Comments are closed.