25 april, 2024
Okategoriserade

Nya kattborstar

Som bekant är min älskade katt 18 år gammal. Gamla katter, oavsett pälstyp, får tovor i pälsen beroende på en ändrad hormonsammansättning. Så också Wendy så klart. Hon har alltid haft jättefin, silkig och tjock päls helt utan problem och nu har hon tovor Ö-V-E-R-A-L-L-T!

Så igår köpte jag en ny borste, en ganska gles för att inte dra ut tovorna. En speciell tovsax eller vad man ska kalla det och spraybalsam, för att få hennes päls lite silkigare igen. Tovsaxen fungerade väl sisådär, men sprayen var ok iaf. Pälsen känns bättre just nu iaf.

Men det gäller ju att ta hand om tovorna i tid, innan hon får svamp och härligheter under dem.

All tid med henne nu är bonus…

2 tankar på “Nya kattborstar

  1. Uscha det är jobbigt när de börjar bli till åren. Jag hoppas att jag får behålla mina katter så länge, de är ju mina små bebisar…
    Min ena katt har en hjärtsjukdom (HCM) som gör att hjärtats väggar förtjockas och blodet får svårare att ta sig runt. Dessutom så fick han hjärtsvikt i april och det var otroligt jobbigt. Då sa de att han kunde ha månader eller år kvar det berodde på hur ofta han skulle svikta. Han har hållit sig ganska stabil i alla fall med vätskedrivande och har inte haft konstig andning på i alla fall en måndad så det verkar gå bra.

    1. Lina: Åh men lilla kissen då!! Jag är så glad att Wendy alltid varit frisk, så otroligt jobbigt det måste vara att veta att han är allvarligt sjuk :( Jag hoppas verkligen att du får många många MÅNGA år med dem!!

Kommentarer är stängda.