28 mars, 2024
Okategoriserade

Matrevolutionen – läs den!

Läser just nu Andreas Eenfeldts Matrevolutionen. Herregud, vad vi är lurade!

Jag är riktigt inne på LCHF, just nu och kanske för alltid. I och med denna bok förstår jag också varför det fungerar och hur sjukt vårt samhälle är idag. Jag såg en riktigt fet kille på ICA idag, vad tror ni han hade i sin varukorg? Coke Zero, bröd, lightyoghurt och majskrokar. Han trodde att han gjorde kloka val, eftersom alla säger att lightprodukter är det bästa sättet att hålla en sund kosthållning. Men detta är ett resultat av en lögnaktig forskning, som vi trots korrekta forskningsresultat fortsätter tro på. Läs denna artikel på DN om en av dessa studier som bevisar att LCHF/Atkins är bättre än fettsnål kosthållning.

Visst känns det konstigt att gulpa i sig vispgrädde, men det håller mig mätt länge! Det ger mig inga blodsockerdippar! Min hud är tom bättre, finnarna har verkligen minskat. OCH! Jag går ner i vikt! När jag började med LCHF för kanske 3 veckor sedan vägde jag 70.9 eller nåt sånt, imorse vägde jag 69.0.

Jag äter inte en massa bacon och ägg, men tar en underbar shake på morgonen, grädde i kaffet och massor med smör på olika gratänger och kött. Så härligt att slippa gulpa äckliga nutrilettshaker och alltid vara hungrig. Visste du förresten att alla matpriser gått upp senaste tiden – utom just socker?

Men som sagt, läs Matrevolutionen! Den är sååå viktig, om inte för din egen skull så kanske dina barn kan må bättre.

Denna app har jag i mobilen, Weight Record. Jag har inte använt den hela perioden jag bantat så den börjar inte på min ursprungsvikt. Men det är härligt att se den gå neråt!

7 tankar på “Matrevolutionen – läs den!

  1. Mmm…Coke Zero…! :D (och wow, vilka nails!)

    Den där boken är dock väldigt intressant, läste om den på Adlibris för ett tag sedan och ska nog läsa den under semestern. :)

  2. Jag håller med, det är en så jäkla viktig bok, och alla borde läsa den!

  3. Jag kikade lite lätt i den idag faktiskt, snodde en kollegas läsplatta och lånade boken från biblioteket. Den verkar rikigt bra!
    Kör ju också med LCHF nu och jag måste säga att det känns mycket bättre än vad andra dieter har gjort. Känner mig ordentligt mätt och jag får äta ost, älskar ost! Har märkt att jag klarar mig på mindre portioner, färre måltider och inga blodsockerfall!

    Däremot så är ju lite besvärlig som är vegetarian och laktosintolerant men tack och lov så finns det mycket laktosfritt nu för tiden. Får i mig lite mer kolhydrater än vad man kanske borde med LCHF men mycket, mycket mindre än förut.

    1. Lina: Tänkte på det där om man är allergisk, eller vegetarian som du och min sambo. Men jag såg att sånt som sojakorvar etc är super, inga kolhydrater alls. Men ost, jaaa, gud så gott det är!! Vi äter en massa brie som snacks, så gott. Skönt att du mår så bra och att du märker det så tydligt!

      GO LINA! :D

  4. Tack för sådana här tips! Ska ringa bibblan imorgon höra om de har den
    och kolla Adlibris,,(På tal om nagellack! Vad hadedu för lack på naglarna på bilden )

Kommentarer är stängda.