22 april, 2024

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig

Jag hade allt klart med arbetsträning på en underbar arbetsplats, skulle börja den 21e augusti med 10 h i veckan. Allt såg ut att ordna sig, till våren hade jag kanske t o m landat en anställning med lön så vi äntligen kunde unna oss att leva lite mer. Tyvärr blev arbetsträningen inställd och nu är jag istället sjukskriven.

Jag trodde att jag skulle lyfta och komma igång med mitt liv, istället har jag nu landat i det yttersta mörkret.

Jag har fått bröstcancer. Exakt just nu får jag min första dos av cellgifter.

Hösten kommer nu fyllas med cellgiftsbehandlingar, operation senare i vinter och eventuellt strålning. Jag har under hela augusti genomlidit olika undersökningar som magnetröntgen, biopsier, skiktröntgen och skinktografi, mammografi och ultraljud. Jag har opererat bort lymfkörtlar och opererat in en port-a-cath för att kunna ta emot cellgifter utan att sätta nål varje gång. Min sort heter Trippelnegativ Bröstcancer, en aggressiv slumpmässig mutation som växer snabbt – men till min och alla andras stora glädje har de inte hittat någon spridning! Knölen är 2 cm stor och förhoppningen är att den ska krympa innan de opererar.

Så nu vet ni vart jag och min familj befinner oss just nu. Och varför jag klippte av mitt långa hår och färgade det rosa. Vi har haft en så otroligt kämpig tillvaro de senaste två åren, med Mikas hjärtfel och pacemakeroperation, med Anders kollaps och långa återhämtning samt min Sjögrens och utbrändhet. Och med en ekonomi som ständigt ligger under existensminimum och utan den glädje som god mat och frihet ger ovanpå allt det. Jag tycker det är oerhört orättvist att vi ska drabbas även av detta.

Jag tror inte på negativ karma för vi har inte gjort något fel eller någon illa. Däremot tror jag att universum vill lära mig något. Först ville den lära mig att pengar och statusjakt inte är allt. Återstår bara att se vad den vill lära mig denna gång.

Jag kommer överleva detta, men jag fasar för de biverkningar som kommer som ett brev på posten. Jag kommer få min behandling varje onsdag i 12 veckor med start idag – så ni förstår kanske att det kan bli svårt att orka med sammanfattningen till Grön Onsdag.

Finns med oss i denna svåra tid. Sträck ut en hand till mig, men även till mina närstående – de behöver också stöd och omsorg.

Men nu är det dags för behandling 1, nu kör vi!

PS! Kolla era bröst!!! DS.

10 tankar på “Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig

  1. Skickar massor av styrkekramar till dig och din fina familj! Det här fixar du, positiv inställning och jävlar anamma är en stor del av läkeprocessen ❤️

  2. Åh va ledsen jag blir över att läsa detta inlägg. Jag hoppas att behandlingen går bra nu under hösten och att du blir väl omhändertagen, i vården och hemma <3
    Fuck cancer!

    1. Tack så mycket! ❤️ Jag är så tacksam över att jag hittade knölen tidigt och att jag bor i Sverige och får så bra hjälp! Fuck cancer!

Kommentarer är stängda.