18 juli, 2024

United in Pink

Så var det dags för årets United in Pink, temaveckan som Helena håller i för att uppmärksamma bröstcancer. Jag ska försöka vara med i år på något vis, men då jag ju själv är drabbad får vi se hur mycket jag orkar.

4 stadier av en cancerbitchs utveckling

 

Jag tror absolut att en temavecka som detta hjälper. Om du läser våra uppmaningar om att undersöka dina bröst och sedan lägger det i bakhuvudet, så finns det där om du en dag känner något i bröstet och kan agera på det. Kanske kan vi även med denna temavecka uppmana fler att gå på mammografin (jag ska göra min tredje på torsdag), även om det inte går att förlita sig enbart på regelbundna screeningar. Jag kanske skulle försöka fota lite under mammografin här i veckan? Har tyvärr ingen som kan följa med och  hjälpa mig. För det är inte farligt eller behöver göra ont.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i det här läget, jag har gjort sex behandlingar. Mår bra för det mesta och kämpar på med att få rutinerna i vardagen att funka. Hittills har jag inte kräkts en minut, mina farhågor när jag gick in i detta var byggt på kunskaper jag fått från film och tv. Kräkas hela tiden och rent allmänt gå ner sig. Så har det tack och lov inte blivit, åtminstone inte på de sorter jag fått hittills. Karboplatin får mig att bli väldigt trött efter några dagar och är den som brukar ge illamående, jag tar väldigt mycket kortison och antikräkmedel de dagarna efteråt. Paklitaxel gör mig pigg men den tål jag egentligen inte, får andnöd om den ges för snabbt. Om 7 veckor byter jag sort, får se hur jag mår då.

Men oavsett behandling och allt – min prognos är god. Jag har en aggressiv sorts cancer, trippelnegativ bröstcancer. Googlar man det får man upp ”överlevnadschansen är dålig vid spridning”. Tack och lov har jag ingen spridning och tumören verkar svara bra på cellgifterna. Så vi håller huvudet lågt, kämpar och hoppas att detta halvår snart är glömt. Men ni anar inte hur tacksam jag är över att jag så tidigt kände nånting!

Så. Undersök dig! Gå på mammografin! Var rädd om dig!

4 tankar på “United in Pink

  1. Så skönt att du mår bra och att cancern verkar svara på behandlingen. Fy fan vad jobbigt, så ledsen att du ska behöva gå igenom detta Karin! Men du är stark och grym och du fixar det här! Kramar

Kommentarer är stängda.