18 juli, 2024

Det är något som inte stämmer av Martina Haag

I samarbete med BookBeat

Min första recension i samarbete med BookBeat, missade ni mitt erbjudande igår? Läs det nu!

Dags alltså för recension av Det är något som inte stämmer av Martina Haag, förra årets mest chockerande bok.

Som ni kanske vet slog skilsmässan mellan Martina och Erik Haag ner som en bomb, boken är Martinas sätt att förstå skulle jag tro. Hennes fiktiva jag – Petra – åker till Sareks nationalpark för att bli stugvärd och skriva sin bok under några veckor. Invävt tillsammans med en tillbakablick till vad som hände skildras hennes tillvaro ensam uppe i fjällen, en del i boken som jag personligen tycker var ganska ointressant. Vad gäller delen angående skilsmässan har varken Martina eller Erik bekräftat hur mycket av boken som är sant (förutom fjälltillvaron som jag inte tror är sann), om vi utgår ifrån att det är sant lider jag oerhört mycket med henne. Det är också svårt att förstå hur hon kunde prata in sin egen bok utan att bryta ihop fullständigt!

Jag tycker det är en stark skildring av ett äktenskap som går i kras. Den slår an en sträng i mitt eget liv med familjeterapi och ångestproblematik, jag beundrar Martina som ändock överlevde detta och kom ut på andra sidan. Jag tycker det är starkt av henne att faktiskt berätta hur det var och hur hon mådde i sina egna ord, bra att hon kan profitera på Eriks svek!

Jag är inte jätteförtjust i Martina men denna var gripande.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Skönlitteratur | ISBN: 9789164203816 | Sidor: 194 | Utgivningsår: 2015

Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning.

Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.

Vill du signa upp dig på BookBeat gör du det här >BookBeat<. Denna länk leder till ett registreringsflöde som gäller en fri månad. Ingen bindningstid! Därefter kostar det 169 kr per månad att lyssna/läsa hur många böcker du vill.