Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Säga vad man vill om Camilla Läckberg, att hennes böcker är banala och lättlästa. Men, skriva spännande böcker kan hon verkligen! Änglamakerskan av Camilla Läckberg är inget undantag.

Om jag inte missat något nu är detta Camillas 8:e bok om Erica Falck och hennes polisman Patrik Hedström. Denna bok fokuserar kring ön Valö utanför Fjällbacka, där det finns en gammal barnkoloni. 1974 hände något på denna ö, hela familjen som bodde där försvann mitt under påskmiddagen. Den enda som fanns kvar var 1-åriga Ebba, och all mat på borden då förstås. Polisen hittade inga spår efter familjen, som drev ett internat för pojkar på ön. 5 av pojkarna var kvar över påsklovet men har ingen aning om vart familjen tagit vägen. Nu har Ebba flyttat tillbaka till ön med sin man Mårten, de arbetar för fullt med att renovera det gamla nedgångna huset.

Familjens försvinnande har så klart Erica grubblat på under en längre tid. Hon har letat fram bakgrundsfakta om Ebba och när larmet plötsligt går på ön blir både hon och Patrik inblandade i denna nya händelseutveckling. Någon har satt eld på huset och Patrik och hans kollegor försöker ta reda på vad som hände och om det hänger ihop med dessa nya händelser.

Parallellt får man också följa med i historien, vad som egentligen hände med Ebbas släktingar i början på 1900-talet.

Den är spännande som sagt! Väl underbyggd och en solid berättelse, helt klart läsvärd. Kanske att man störs lite av att det refereras till händelser i förra boken Fyrvaktaren. Jag vet att jag läst den (men tydligen inte sedan jag började recensera här i bloggen), men jag minns absolut inte vad som hände. Men så är du ju när man läser en bok i en serie.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789137136653 | Sidor: 359

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt – en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

  1. Sv: Hehe ja min piercing i läppen skaffade jag på gymnasiet, när jag precis fyllt 18. Nu fyller jag 24 år på fredag och känner väl kanske att det snart är dags att ta ut ringen. Men den har liksom varit en stor del av mig, dessutom har jag fått för mig att jag får så runt ansikte utan ring, vilket är helt befängt :P

Comments are closed.