Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här chicklit-stureplans-boken var överraskande bra!  Böcker av denna sort brukar vara oerhört ytliga och jävligt dåliga, som tex alla böcker skrivna av Denise Rudberg. Den här boken, Stella & Sebastian av Jenny Leeb, kändes mer äkta och upplevd på riktigt på ett annat sätt.

Visst, det är fortfarande en massa ytligt tjafs med långa barrundor och svartsjuka, men skriven på ett bra sätt. Stella och Sebastian alltså, ett par som varit ihop i flera år och är hur synkade som helst tillsammans. Men de flyttar isär och här börjar boken på riktigt. Stella som fylleligger med en musiker och Sebastian som hoppar från tjej till tjej tills han hittar en tjej han flyttar ihop med. Men hela tiden håller S&S kontakten, till deras omgivnings förtret och löje.

Nå, inte i klass med Marian Keys men ljusår bättre än Denise. Hittar du denna i en freecycle är den ju värd att läsa. Jenny Leeb var en ny bekantskap dessutom, som jag aldrig hört talas om förut.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chicklit | ISBN: 9789185625659 | Sidor: 331

Stella och Sebastian har varit ett par i åratal. De är det perfekta paret, som gjorda för varandra. Tror de i alla fall. När det blir tal som husköp och förlovning börjar Sebastian komma med en massa skumma bortförklaringar. Och mitt i allt trampar Stella snett på skivbolaget där hon jobbar. På en fest ”råkar” hon vara otrogen med en artist som hon har hand om… Hoppsan – både privat och professionellt.

Stella flyttar ut och återupptar livet som singel i storstan. Hon hänger med sina vänner på barerna runt Stureplan i Stockholm och fortsätter sin tacksamt okomplicerade romans. Trots snedsteget är hon och Sebastian dessutom fortfarande bästa vänner. Baksmällorna är många, men Stella njuter av la dolce vita.

Men så händer det oundvikliga: Sebastian träffar Anna och känner sig redo att inleda en seriös relation. Stella reagerar inte riktigt som Sebastian hade trott. Och för den delen reagerar Stella inte riktigt som hon själv hade trott heller…

Comments are closed.