Klicka på bilden för att komma till Bokus!

När min mamma besökte en bokaffär för någon vecka sedan, på jakt efter en helt annan bok, var det en helt annan bok som drog till sig hennes intresse. Esmaraldas seanser av Esmeralda, en bok av ett påstått seriöst medium i södra Sverige som nu sammanställt en bok med några av sina seanser.

Esmeralda tar emot mailförfrågningar om seanser via email och svarar också via mail. Boken består således av kundens förfrågan, vare sig de undrar om de ska lämna sin man efter en otrohet eller om en tavla kan vara förbannad. Hon svarar på mailet och ger olika råd utifrån vad hon ser hos kunden. Därefter ger hon sin personliga reflektion av händelsen och berättar egna erfarenheter. Många av berättelserna, från både kund och Esmeralda är väldigt intressanta, även om jag funnit en del felaktigheter som får mig att fundera på hennes trovärdighet.

Boken kanske inte är så läsvärd ur ett litterärt perspektiv, men väl ur ett mänskligt sådant. Visst sätter den igång tankar och idéer även hos mig, meningen är ju att man ska fundera på det folk frågar om och applicera på sitt eget liv.

Visst vore det intressant att få en egen seans, jag är ju lite av skomakarens barn då mammas sambo är certifierat medium… Men även om jag är nyfiken är jag inte gjord av pengar, så … Vi får se!

Läsvärd är den dock om du gillar denna genre!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Självhjälp, New Age | ISBN: 9789170029318 | Sidor: 380

Esmaralda är ett seriöst, svenskt medium som under 35 år har spått tusentals svenskar människor i alla åldrar och från alla samhällsgrupper vänder sig till henne och får hjälp med kärleksbekymmer, hemsökta hus, kontakter med döda släktingar och livsavgörande val. Gåvan har alltid funnits i hennes liv och redan som barn blev hon ofta tillfrågad om människors framtid och öde. Fram till för 20 år sedan tog hon emot sina kunder i hemmet men för att värna om barnen och familjens integritet övergick hon till att spå via brev och e-post.

I sin bok berättar hon rättframt och ärligt om sina mest intressanta seanser. Varje fall inleds med ett autentiskt brev från klienten som ber om hjälp, varpå Esmaralda berättar om sina syner och reflektioner som leder fram till ett svar. I flera fall återkommer klienten med ytterligare ett brev där vi får veta hur det gick för honom eller henne.

Esmaraldas seanser ger en fullkomligt unik inblick i ett oförklarligt yrke. Detta är en fascinerande läsning oavsett vad man har för inställning till övernaturliga företeelser.

Läs mer på Esmaraldas blogg: http://blogg.passagen.se/ezmaralda