Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Detta är tydligen en bokserie, med samma poliser från Stockholms skärgård. Dock har jag inte läst någon av de andra men det verkar inte direkt störa berättelsen allt för mycket.

I grunden utan skuld av Viveca Sten handlar om en ung flickas försvinnande på ön Sandhamn. Polisen letar under flera dagar men hittar inte ett spår efter henne. Månaderna går och en vårdag leker en grupp barn i skogen och kliver rakt ner i en grop, där en plastsäck med kroppsdelar skymtar. Samtidigt i boken vävs en berättelse från 1900-talets början in, som handlar om en ung pojkes uppväxt med en hård far och en undfallande mor.

En av poliserna är nära vän med en kvinna som har hus på ön, hon hittar dagböcker som sedan visar sig vara nyckeln till lösningen på mordet på flickan och dess underliggande familjefejd.

Spännande och välskriven bok, gillade speciellt tillbakablickarna som var gav en bra bild av dåtidens fattiga och hårda öliv. Säkert väldigt läsvärd om man läst hela serien, detta är tydligen tredje delen.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789170018473 | Antal sidor: 311

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Den förvunna flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri? Och kommer mördaren att slå till igen?

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje deckare i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet.

  1. De böckerna är helt okej allihop. Läste den nyaste precis, eller lyssnade eftersom jag bara lyssnar på böcker.

    TACK för paketet, här ska sprayas:-):-) Perfekt!

  2. Jag har också lyssnat på den! Riktigt bra o sju ggr bättre än den mycket dåliga tvserie som gjordes på nån av de andra böckerna .

Comments are closed.