19 juni, 2024

Den farliga leken av Mari Jungstedt

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Från skakande samtidsskildring, till en deckare i fotomodellbranschen. En spännande sidvändare!

Den farliga leken av Mari Jungstedt handlar om den gotländska polisen Knutas och hans kollegor som blir satta att utreda ett mordförsök mot den kända skandalfotografen Markus. Markus som arbetar som modefotograf på en ansedd agentur kallad Fashion for Life, där även nyupptäckta Jenny är modell. Jenny som slagit igenom stort i hela världen på kort tid och som i sin ungdomliga naivitet tror att Markus bara har ögon för henne.

Verkligheten är dock en annan, Markus raggar på alla modeller. Däribland Agnes som bara 15 år gammal blev modell och påsatt av Markus. Pressen på henne blev dock för stor och hon utvecklade anorexia och var nära döden.

Det här är en spännande bok som griper tag i en. Personporträtten är kanske lite stereotypiska, men ändå fina och intressanta. En ganska lättsmält bok!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789100124397 | Sidor: 376

När den gotländska gymnasietjejen Jenny upptäcks av en modellagentur slungas hon in i en värld fylld av pengar, kändisfester och glamour. För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort av svåra ätstörningar.

Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en fotografering på den karga gotländska halvön Furillen utsätts hennes pojkvän, modefotografen Markus, för ett brutalt mordförsök.

Jenny och Agnes är länge ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden.

Kommer Markus att överleva? Och kan han hjälpa kommissarie Knutas att hitta gärningsmannen innan det är för sent?

2 tankar på “Den farliga leken av Mari Jungstedt

  1. Jag gillar Marie Jungstedts böcker och den här var bra, fast kanske inte en av hennes bästa.

Kommentarer är stängda.