25 april, 2024
Okategoriserade

Mitt bästa recept – Tacotårta

Ett av bidragen i min Rubriktävling kom från Johanna, där hon bad om mitt bästa recept. Idag gjorde jag ett av dessa favoriter i mitt kök och tänkte därför dela med mig av det goda!

Detta är en tacosvariant, om man gillar smaken av tacos men inte orkar pyssla med sjuhundraelva ingredienser och allt pyssel och slabbande. Vi kallar det för tacotårta, eller fajitastårta och är faktiskt som godast dag två.  Då har det fått gotta till sig lite grann och blivit lite mer saggigt – vilket bara är positivt för denna tårta!

Detta behöver du för ca 4 portioner

  • Fajitas eller tortillabröd, alltså de där tunna runda bröden man oftast annars fyller med en massa gött. Dessa använder du som tårtbottnar. Du behöver runt 6 st minst och köp inte de som är stora som en pizza.
  • Röd lök, 2-3 st
  • Tomat, 1-2 st beroende på storlek
  • Salsasås/tacosås. Mild eller hot, välj efter smak.
  • Creme cheese, typ Philadelphia eller annat märke. Vi använder alltid naturell, med det är ju en smaksak.
  • Köttfärs, nötfärs om du äter kött eller quorn-färs om du lever med en veggiegubbe.
  • Tacokryddmix.
  • Riven ost.

Börja med att steka färsen och ha i kryddmixen. Skär tomaterna i skivorna, och löken i ringar. Ta en ungsfast form av något slag och lägg i ett torttillabröd i botten. Lägg ett tunt lager köttfärs på det, därefter rödlök, salsa och creme cheese. Lägg på ett nytt bröd och pressa försiktigt så de undre lagren med creme cheese och salsa fördelas och upprepa tills färsen är slut. På sista brödet lägger du tomatskivorna och häll ost över.

In i ugnen på typ 175oC i ca 20-25 minuter. Skär upp med kniv och servera.

3 tankar på “Mitt bästa recept – Tacotårta

Kommentarer är stängda.