22 april, 2024

Mr. Murder av Dean Koontz

Klicka för att komma till Bokus!

Skräckdeckare, lite speciell genre och om den inte är för övertydlig kan den bli riktigt läsvärd. Denna bok, Mr. Murder av Dean Koontz, klarar sig precis över tacky-gränsen.

Mr Murder, det är en skräckförfattare liksom Koontz själv, som lever med sin fru och två döttrar i en Kalifornisk småstad. En dag sitter Marty som han heter och författar ett brev till sin förläggare, via diktafon. Han upptäcker att han upprepar Jag behöver om och om igen. När han sedan spolar tillbaka bandet har han suttit i mer än sju minuter och upprepat samma två ord. Marty misstänker hjärntumör och bokar in ett läkarbesök.

Samtidigt, på andra sidan USA springer en lönnmördare omkring. Han är genmanipulerad och uppfödd med superdropp. Han har inget samvete, inga minnen, han är bara programmerad till att mörda. Men något går snett och likt en magnet dras han till Marty, hans exakta kopia – och visar det sig, Marty är upphovsman till DNAt som användes till hans kloning.

Den Andre är dock inte en snäll kopia, absolut inte… Här startar en jakt som inte kan förhindras.

Spännande, mörk. Kanske inte nobelpris-klass, men helt ok. Gillar man genren är den ändå läsvärd, även om kanske Koontz är lite för mycket dussinförfattare av denna sort.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Skräckdeckare | ISBN: 9789170026720 | Sidor: 403

Det börjar som en saga en småruskig godnattsaga på vers om Tomtens elaka tvillingbror som författaren Marty Stillwater skrivit för att roa sina båda döttrar Charlotte och Emily från Thanksgiving fram till jul.

Men mycket snart förvandlas dikten till verklighet och blir till en sannskyldig mardröm när den andre dyker upp och gör anspråk på Marty Stillwaters familj.

Det verkar inte finnas något medel mot de mörka krafter som hotar familjen. det enda som återstår är desperat flykt undan en obeveklig fiende med vad som tycks vara ett våldsamt och upplösligt band till famlijen Stillwater.