Klicka på bilden så kommer du till Bokus!

Finns det en perfekt man, eller är det en relativ idé beroende på vem du är och vad du söker? Mia och Britt i boken Den perfekte mannen av Sheila O’Flanagan är två systrar som tillsammans åker på kryssning i Karibien. Britt är jurist och författare till en bok som heter just Den perfekte mannen och är inbjuden på kryssningens alla hjärtans dag-kryssning för att tala om sin bok och om romantik.

När resan börjar är systrarnas relation ganska frostig, de tycker dessutom att det är lite jobbigt att vara med så många romantiska par när de själva lever med ett krossat hjärta. Men resan  utvecklar deras relation och de lär känna en hel bunt med människor som påverkar deras framtid framöver. De möter kärleken och läker brustna hjärtan. För såklart, detta är en äkta irländsk chicklit, vi vet ju alla hur de är.

Bra bok, smårolig och mysig. Översättaren till svenska var dock riktigt kass, stavfel och grammatiska fel som faktiskt störde mig! Läs den på engelska istället om du kan!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chicklit | ISBN: 9789186369897 | Antal sidor: 489

KARIBIEN. Varma, tropiska dagar. Heta, loja nätter. En lyxkryssare av högsta klass. Tillsammans måste det vara den perfekta ramen för en romantisk semester. Men för systrarna Britt och Mia innebär resan något helt annat.

BRITT är inbjuden som föreläsare. Hon har skrivit årets bästsäljare, romanen Den perfekte mannen och anses vara en specialist på ämnet romantik och kärlek. Men kärlek är det sista hon tänker på efter ett kortvarigt äktenskap som slutade i katastrof.

MIA är förälskad i sin före detta pojkvän, sin dotters pappa, i hemlighet och lägger knappast märke till andra män, hur perfekta de än är. Hon är med som sin systers assistent. De båda systrarna är olika som natt och dag, och närheten ombord riskerar att driva dem isär för alltid.

Ombord finns också Leo Tyler, en mystisk man med ett besvärligt förflutet och den charmige kryssningschefen Steve Shaw. Medan resan fortsätter knyts nya band av vänskap och kanske av kärlek, trots att ingen av dem tänkt sig att det är möjligt.