29 mars, 2024
Okategoriserade

Klänning på begravningen

Detta är verkligen ett simpelt problem, men jag vill ha en snygg klänning på begravningen. En som helt enkelt ger mig lite klass…

Jag har beställt denna på Bubbleroom och fick den idag. Jag tyckte den var lite för kort och det blev en massa tyg över runt bysten. Dessutom är den i bomull, så tyget är rätt stelt. Men den kanske blir bra om man tvättar upp den och stryker den, då blir den ju mjukare.

Sedan såg jag denna idag på La Redoute. Mycket mer min stil och dessutom i sidencrépe. Lite dyrare också men what the heck. Minus koftan och de fula stövlarna så klart.
Klänning

Vad tycker du? Vilken är snyggast/värdigast?

9 tankar på “Klänning på begravningen

  1. Jag tycker båda är snygga, men den som är snyggast/värdigast är den du gillar bäst, om den andra känns mer du, så ska du ta den! Den är helt rätt. Kram

  2. Jag håller med Johanna. Du ska ta den du själv trivs bäst i. Den är mest värdigast. Det hade din pappa också svarat! :)

  3. Jag håller med dig om att sidenklänningen ser extra fin ut. Kanske känner du dig mer bekväm i den på en sådan jobbig dag?

  4. Jag gillar den svarta bäst utifrån bilderna men det ska ju kännas bekvämt också.
    Att vilja känna sig fin och ha ”rätt” kläder på en begravning för en älskad familjemedlem känns helt rättfärdigat, man vill ju liksom hedra personen genom att göra sig fin till hans ära.

  5. Personligen skulle jag välja nr 2 (den från redoute), den första hade lite för mycket spets för min smak, men det är ju som sagt en smaksak – så den som du tror du är mest bekväm i är den du ska välja.

  6. Jag väljer också nr2. Tror att din pappa, som verkar ha levt så mycket, skulle uppskatta färg till hans ära.

  7. Jag tycker att det är fint med lite ”nedtonade” färger på begravning, till skillnad från helsvart. Det är tungt, sorgligt och jävligt redan som det är, så de känslorna behöver inte förstärkas av en massa svarta kläder…Jag anser dessutom att som närmast anhörig får man klä sig hur man vill för att hedra den som ska begravas; är man en bit ifrån kan man ju hålla sig rätt neutral i färgsättningen så att ingen tar illa vid sig. Ska jag nu hjälpa dig att välja, så tycker jag att nummer två är både vacker och värdig.

  8. Ta 2:an. Den är elegant och värdig. dessutom kan du ha den ofta sen och sen den som en hyllning till din pappa.
    Den görsta som du beskriver i kvalitén känns lite ”billig” och sorglig…fast på ett annat sätt än den sorg du känner för din pappa. Stay strong!

  9. Jag skulle såklart ta den svarta, men jag tycker samtidigt den är lite lik ett nattlinne. Du vet, med spetsen på ärmarna. Jag gillar den ändå men tycker inte du ska haka upp dig på svart som färg eller så, gillar du den andra ska du absolut ta den. Det var inget fel på den för en begravning och du kan använda den annars också.

Kommentarer är stängda.