Gud som haver av Ingrid Elfberg är en debutroman av det bra slaget! Boken handlar om en familj vars tvååriga son blir bortrövad och sexuellt utnyttjad. Den börjar vid tiden då den förmodade våldtäktsmannen är dömd och livet borde kunna gå vidare. Men mamman i familjen kan inte släppa vad som hände och blir mer och mer misstänksam då hennes son beter sig underligt.

Den här boken är riktigt spännande och det är faktiskt inte helt lätt att lista ut vad som egentligen hände. Mycket intressant fakta också om sexuellt utnyttjande av barn! Läs om du kommer över den!

I ett obevakat ögonblick försvinner den tvååriga pojken Sebastian från sin mamma ute på gården och blir bortförd av en pedofil. Han hittas sedan av förskoleläraren Mattias som genast blir huvudmisstänkt och döms sedan för brottet.

Men mamma Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det inte är över. Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns kvar därute. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.

Comments are closed.