22 april, 2024

Slash av Slash & Anthony Bozza

Ännu en bok har passerat mina ögon och bearbetats av min hjärnas vindlingar! Denna gång är det Slash av Slash och Anthony Bozza som är föremålet för min recension. Slash är den legendariska gitarristen från 80-talets största superband Guns n’ Roses. Visste du att han egentligen heter Saul Hudson, är född i England och är mulatt?

Jag är för ung för att ha upplevt Gn’R på riktigt under deras storhetstid, när de slog igenom med superhits som Welcome To The Jungle, Paradise City och Sweet Child o’ Mine. Men givetvis är det låtar som fortfarande spelades när jag väl tillbringade all min tid framför MTV.

Mitt största minne av gn’r är dock att mammas favoritlåt under en period var Knockin on Heavens Door – eftersom den spelades så ofta på MTV då. Och November Rain, herregud…

Nå, boken då. Fascinerande! Hur kan man sätta i sig två liter vodka om dagen och ändå överleva? Eller den mängd heroin som flöt i hans ådror. Herregud, vilket hårt liv han har levt! Men Slash är nyligen vald till världens andra bästa gitarrist i hela världen (”In August 2009, Time Magazine ranked him #2 on its list of the ”10 Best Electric Guitar Players of All-Time”. He was also ranked #21 on Gigwise’s list of the ”50 Greatest Guitarists Ever” ” Citat från Wikipedia) och det är intressant att läsa om hans kreativa tänk bakom låtarna och hur snabbt de kom till.

Guns n’ Roses splittrades 1994, efter att (enligt Slash) Axl Rose tvingade alla att skriva på kontrakt och tilltvinga sig rätten till bandnamnet bla. Slash spelar nu i sitt egna band Velvet Revolver, han är gift med Perla och har två söner, London och Cash.

Den här boken gillade jag  verkligen, det var som jag skrev tidigare lättare att relatera till än Ron Jeremy och jag har lyssnat på alla mina favoriter högt på spotify!

Från en av vår tids största rockstjärnor kommer nu äntligen biografin som dryper av sex, droger och rock’n’roll.

Efter att ha varit en av frontfigurerna i ett av världens största rockband, är Slash den mest mytomspunne gitarristen någonsin. Från det att han för första gången höll en gitarr i sina händer har han levt ut rock n’rollmyten till hundra procent. Så fort Slash kunde sätta ihop några ackord och solon kände han att han ville vara med i ett rockband och tillsammans med fyra likasinnade killar blev drömmen verklighet. Guns N’Roses – ett av de största banden genom tiderna hade bildats. Skitiga, vildsinta och lika genuint äkta som gatorna de växt upp på kämpade de sig till den absoluta toppen med flera banbrytande album. Och Slash blev snabbt en rockikon med sina karaktäristiska drag och råa musikstil.

Nu berättar han för första gången någonsin historien om hur bandet bildades, hur de skrev musik som skulle definiera en hel era, hur de överlevde galna världsvida turnéer, hur de överlevde sig själva och hur allt sedan föll isär. Det här är en unik inblick i den skandalomsusade och skygge stjärngitarristens liv där Slash tar oss med på en berg-och-dalbanefärd genom framgångar, drogmissbruk, interna bråk och vilda turnéer.