19 juni, 2024

Recension: Original Detox shampo och balsam

originaldetoxDags för en recension, borde verkligen styra upp det här så jag har minst en recension per vecka. Nog har jag produkter att visa upp allt!

Detta fick jag i början av året, Original Detox shampo och balsam från Original Mineral. Det är en serie shampo och balsam som är djuprengörande och uppfriskande av hårbotten. Jag har som tidigare nämnt tre olika serier av hårtvätt som jag just nu varvar med, detta, Urtekrams som ni fick recension av förra veckan och Exit Argan. Det här är alltid så härligt att använda eftersom det doftar så gott av pepparmint, första gångerna tycker jag det var lite obehagligt i hårbotten men den känslan har jag vant mig vid. Jag tycker mycket om den rena hårbotten efteråt.

Såhär är säljtexten:

Original Detox shampo och balsam

Original Detox är, till skillnad från ett vanligt schampo, en djuprengörande hårvårdsserie som avlägsnar produktrester, klor och föroreningar som bidragit till att håret efter en tid blivit platt och tappat glans. Serien balanserar hår och hårbotten genom att ge det mer glans, lugna ned en stressad hårbotten samt förhindrar uppkomsten av mjäll. Håret upplevs efter en tvätt som lättare och mer livfullt.

Original Detox är baserad på naturliga ingredienser och fri från parabener samt sulfater. Serien innehåller bland annat australiensisk mint för att skonsamt rengöra, pepparmintsolja för att fräscha upp och macadamianötsolja för att ge hår som utsätts för mycket stylingverktyg tillbaka sin glans.

Original Mineral finns på utvalda salonger samt Net-a-porter. Pris 249 kronor per flaska.

 

Jag har använt detta regelbundet kanske en gång per vecka sedan i vintras och nu börjar den ta slut, till min stora sorg. För jag gillar ju känslan och doften, och jag gillar hur håret känns efteråt. Det är lent och slätt och jag slipper böset i hårbotten som jag ibland får av andra shampon/balsam.

Det är särskilt skönt att använda när jag använt mycket torrshampo eller inte tvättat håret på tredje dagen.

Betyg: 4,5 av 5

Produkt: Original Detox shampo och balsam
Betyg: 4,5 av 5
Pris: 249 kr per flaska
Köpa igen: Ja om jag haft råd!
Inköpsställe: Net-a-porter och hos utvalda frisörsalonger
INCI shampo: Aqua (Purified Water), Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycol Distearate & Laureth-4, Polyquarternium-7, Mentha Australis (Australian River Mint), Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Cucumis Sativa (Cucumber) Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Extract*, Macadamia Terifolia Seed Oil, Methyl Glucose Dioleate, Sodium Hydroxymethylglycinate, Phenoxyethanol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Soy Protein, Ethylhexyl Methoxycinnamate (UV Inhibitor), Panthenol (Pro-Vitamin B5)