18 april, 2024
Hud

Karin Herzog Beauty Kit + Vita-A-Kombi 3

För några veckor sedan fick jag ett mail från en representant från Karin Herzog med frågan om jag ville testa deras produkter. Aldrig riktigt hört så mycket om dem så blev intresserad.

Lite fakta jag fick i det första presentationsmailet:

Karin Herzog produkterna bygger på upptäckter som dr Paul Herzog gjorde för över 40 år sedan, han lyckades med det som många läkare hade försökt i årtionden att stabilisera oxygen (syre) i en emulsion och dessutom få det till att pressa sig naturligt ner i huden vid kontakt med huden.

Han lyckades också med att blanda ner i formulan vitamin A (retinol) i neutral form och som inte blir aktivt förrän det kommer ner i huden tillsammans med oxygenet – på det sättet slipper man irritation på huden som retinol ofta orsakar och dessutom blir det mycket effektivare ner det arbetar ner i huden.

Vetenskapliga studier har visat att syremängden i huden börjar minska runt omkring 20 års åldern och sedan minskar den mer och mer allteftersom vi blir äldre. Många vetenskapsmän menar att just syrebrist i huden är en av de största orsakerna för förtidigt åldrande, därför är det mycket speciellt att kunna syresätta huden med en kräm!

När man ökar syremängden i huden med oxygen produkterna har det många fördelar:

  • Det stimulerar kollagen produktionen som gör huden mer elastisk, fylligare som gör att porer och linjer syns mindre.
  • Det dödar bakterier på ett naturligt sätt som gör produkterna effektiva mot flera olika hudproblem som t.ex finnar, acne, rosacea, pormaskar och tilltäppta porer.
  • Huden återfuktas på djupet på ett naturligt sätt – varje oxygen molekyl bidrar med två vatten molekyl ner i huden.
  • Och vid regelbunden användning brukar både fet och torr hud komma i balans.

 
Jag fick erbjudandet att testa Beauty Kit, ett set med tre olika produkter som tillsammans ska ge mig mitt vackra ansikte tillbaka ;-) Kitet innehåller Professional Cleansing Cream, Mild Scrub och Essential Mask plus Karin Herzog produktpensel.

karinherzog-2Professional Cleansing Cream – 25 ml

Professional Cleansing Cream är en mycket ovanlig rengöringskräm djuprengör och vårdar samtidigt. Tar bort både make-up och mascara.

Mild Scrub – 25 ml

En mild peeling som tar milt och effektivt bort döda hudceller från hudytan och ger en fräsch lyster. Den hindrar också att porerna blir tilltäppta och motverkar pormaskar och tilltäppta porer.

Essential Mask – 25 ml

Essential Mask är en snabb ”beauty fixare” med 2% Oxygen (syre) och fräscha aromatiska dofter från essentiella oljor från mandarin, grape frukt och apelsin. Essential Mask med Essentiella oljor rengör, återfuktar, ökar kollagen produktionen, ger näring, stärker ansiktmuskulaturen, samt motverkar pigmentfläckar, missfärgningar och ålderstecken.

→ Detta kit kostar 649 kr just nu, du hittar det här!

 
Naturligtvis frågade jag om det vara parabenfria, ekologiska, silikonfria och utan mineralolja i dessa produkter, check på allt – utom mineralolja. Karin Herzog anser nämligen att mineralolja hjälper produkten att nå ner ordentligt. Citat från deras egen sida med rubriken ”Mineralolja farlig eller ej”:

Karin Herzog använder inte mineralolja till sina produkter för att den skall tillföra huden någon extra näring, utan denna rena, neutrala olja passar perfekt till oxygen- (syre-) formulan, som gör att syret och fukten kan pressas ner i huden på ett perfekt sätt samt de vitaminer och näringsämne som finns i varje kräm. Oljan av denna kvalitet är så ren att alla produkter i serien som innehåller oxygen (syre) är helt fria från konserveringsmedel, och trots detta har de lång hållbarhet och håller hög kvalitet och bara det är en mycket stor fördel.

 
Ja, jag är iaf beredd att testa, vi får väl se om de är så bra som det sägs. Gud vet att jag behöver det, har fått så extremt mycket melasma efter Cypern så det behövs. Vilket leder mig till bonusprodukten jag ska få testa, Karin Herzog Vita-A-Kombi 3:

Vita-A-Kombi 3 – 3% – 15 ml

karinherzog-3Vita-A-Kombi 3 med 3% oxygen (syre) är en revolutionerande ansiktscreme med stabiliserad oxygen (syre), fukt, A-vitamin (retinol) och E-vitamin och har en stark naturlig bakteriedödande effekt.

Vita-A-Kombi 3 är i första hand avsedd som behandlingsprodukt till hud med svåra finnar, acne, missfärgningar, pigmentfläckar, ärr, osv.

Effekten på problemhud blir synbar på grund av den höga (3%) oxygenmängden.

INCI: Aqua Paraffinum liquidum Glycerin Stearyl alcohol Polysorbate 20 Hydrogen peroxide Tocopheryl acetate Retinol Parfum

→ Vita-A-Kombi 3 kostar 299 kr, du hittar det här!

 
Just nu hårdtestar jag Cliniques Even Better, så återkommer med Vita-A-Kombi 3!

Vad tror du om Karin Herzog och deras påstående om mineralolja? Har du testat någon av deras produkter?

 

3 tankar på “Karin Herzog Beauty Kit + Vita-A-Kombi 3

  1. Inte testat eller hört talas om dessa produkter, men följer ditt testande med intresse:-)

  2. Jag har bara hört namnet eg men inte så mycket om produkterna,. Ska bli roligt att höra vad du tycker för det verkar intressant.

Kommentarer är stängda.