Dags för en ny rolig grej här på Vacker & Underbar, ett inlägg i samarbete med Militus Medical – Militus Medical är en utvidgning av hudläkarverksamheten vid Stadions Läkarmottagning i Stockholm som även har en webshop på http://militusmedical.se/

Tanken är att du i detta inlägg ska ställa dina frågor du har om hud, legitimerade hudläkaren Curt Skoglundkommer sedan svara på din fråga på Militus Medicals egen blogg. Jag kommer lägga upp ett eget inlägg med era frågor och svar också så de inte försvinner såklart! Du får naturligtvis vara anonym!

Personligen måste jag säga att hud är så oerhört krångligt! Jag har ägnat mer än halva mitt liv åt att hitta smink som kan dölja min akneärriga och melasmafläckiga hud. Jag har testat starka och milda produkter för att få renare och klarare ansikte och jag har betalat dyrt för olika syrebehandlingar. Jag är övertygad om att du har några funderingar på hur du kan må bättre i din hudkostym.

Tänk om jag vuxit upp när internet fanns och en hudläkare var tillgänglig ett knapptryck bort? Så ta chansen och ställ dina frågor!

 1. min fråga: finns det några behandlingar/produkter som faktiskt medicinskt klarlagt hjälper mot hormonrelaterade pigmentfläckar?

 2. Jag vet inte om det här är en fråga för en hudläkare, men jag testar. Jag gillar syror och använder både produkter med BHA- och AHA-syra. Jag undviker dock att blanda dem, att använda dessa produkter vid samma tillfälle, eftersom jag är rädd att det blir för mycket för huden. Är jag fel ute? Kan jag köra på med flera olika syror på en och samma gång?

 3. Ger fuktkrämer någon märkbar effekt på huden?
  Finns det något bra sätt att minska stora, synliga porer och pormaskar?

 4. Hej! Jag har en del små men ganska djupa acneärr som minskar min livskvalité en hel del tyvärr. Det går till viss del att dölja med smink men inte allt, och tyvärr känner jag mig beroende av att sminka mig nästan varje gång jag ska göra något utanför hemmet.

  Min fråga är om det går att ta bort eller i alla fall minska dessa ärr på något sätt? Vad jag förstår så är inte syrabehandling något bra för detta men kanske kombination av någon sorts laser och filler? Tacksam för svar!

 5. Vad ska man tänka på när man köper en hudkräm, för blandhy med några små finnar på hakan. Vilka ämnen gör nytta och vilka inte? Vilka ska inte finnas i en hudkräm? Har du några tips på bra märken?

 6. Jag har torr hud och på vintern får jag små extremt torra fläckar på händer och fötter. De kliar och svider så att jag blir vansinnig. Vaknar på nätterna av att jag rivit sönder mig i sömnen. När fläckarna blivit kliade blir huden alldeles knottrig och knallröd. Smörjer och smörjer (testat flera olika produkter), men det håller envist i sig och i år har det inte minskat alls trots att vintern är över. Vad gör jag?

 7. Sedan ett antal år har jag av och till haft utslag framför allt runt ögonen. Nu på sistone, kanske senaste året, har de inte velat försvinna helt ens i perioder. Har efter ”pricktest” fått veta att jag är överkänslig mot parabener och nickel. Är därför väldigt noga när jag väljer både smink och hudprodukter, letar efter korta ingredienslistor och helst parfymfritt, använder varumärken som är inriktade mot känslig hy o s v. När det blir för besvärligt med outhärdlig klåda behandlar jag någon vecka med receptbelagd kortisonsalva, Ficortril, men vill inte använda kortison mer än tillfälligt. Så vad mer kan jag göra? Det är för all del inte livsviktigt för mig att använda smink, men det vore kul att KUNNA göra det utan att oroa sig för att utslagen ska bli värre.

Comments are closed.