29 mars, 2024

Dagens: Down to Earth

Jag plöjer igenom Grottbjörnens Folk-böckerna just nu, eller snarare de fem som handlar om Ayla och hennes liv. Jag är på sista boken nu och det är rätt fascinerande hur världen gått från att dyrka Modern och dess livgivande egenskaper till att dyrka en gammal gubbe och anse att kvinnor är orena! Ok att principen är densamma med livgivande etc, men att anse att kvinnor är orena och odygdiga och i vår egen kultur – värdelösa! Galet.

Nu är det dessutom Tyra Show på tv där de förfasar sig över kvinnor som har mycket sex! Undrar vad Ayla skulle säga om det…

Nåja, mycket snack om jordens folk etc så idag kände jag för en mörk jordig mejk. Dessutom måste jag ha glasögon idag, mina röda glasögon remember, så det fick bli en mer mörk mejk.

Jag grundade med Blackground från Mac, dvs en svart Paint Pot. Tog en syntetpensel och målade på ögonlocket i den form jag vile ha. Därefter en brunguldig skugga från Manlypaletten i den inre ögonvrån, samt en rödguldig skugga från samma palett i yttre ögonvrån och under ögat. Ska äta osv innan jag går till jobbet så läppglans kommer sen. Blir nog en rätt neutral nyans idag tror jag.

5 tankar på “Dagens: Down to Earth

  1. Vad kul att du också läser Grottbjörnens Folk-böckerna just nu! Jag började läsa om dom nu också, mina böcker är helt sönderlästa….kanske mest för att jag tyckte om allt tantsnusk i mina ungdomsår :)

  2. Anja: Moahaha, samma här!! Första delen och andra efter att Jondalar kom till grottan var så fruktansvärt fascinerande!! Nu hoppar jag faktiskt över de utdragna styckena om deras ”njutning”! Tror jag läst första delen 5-6 ggr, men sista bara 1 gång tidigare, så det är kul att läsa den igen.

  3. Snygging! Gillar din make up OCH dina brillor! Du är jättefin i båda!

Kommentarer är stängda.