Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Lite feelgoodböcker är väl inte fel antar jag, detta med Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon. Jag har tidigare läst Hundar, hus och hjärtats längtan och Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon, de rör sig alla i samma kretsar och nämns ibland i böckerna även om de inte hör ihop i en serie.

Den här boken handlar om Anna, gift med Phil och styvmor till tre tjejer och en längtan efter ett eget barn. Hon är en riktig bokmal och boken kretsar mycket kring böcker. Hon blir vän med framgångsrika butiksägaren Michelle som med sitt mörka förflutna försöker starta om i Longhampton. När grannlokalen blir ledig med kravet att det måste vara en bokaffär i ett år får hennes vän Anna driva den. Samtidigt blir det mer och mer komplikationer med Annas styvbarn som kräver allt mer av henne när deras mor flyttat till USA.

Nå, jag tycker den var helt ok. Jag känner igen Annas längtan efter barn så det gav ju en dimension till berättelsen. Men allt är ju inte så enkelt som det kan verka i Dillons berättelser.

Läsvärd men kanske inte bästa jag någonsin läst.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chichlit |  ISBN: 9789174293494 | Sidor: 515 | Utgivningsår: 2013

Kärlek, vänskap, hundar och böcker i ny feel good-roman av Lucy Dillon

När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.