Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Så kommer då en recension av en bok jag hade lite svårt att lägga ifrån mig! Väldigt spännande och en intrig som drog in läsaren, mig, i sin värld!

Boken jag talar om heter I det förflutna av Kate Morton och handlar om Edith som får veta att hennes mor varit evakuerad under kriget till slottet Milderhurst Castle, detta efter att ett brev som skickades därifrån 1941 äntligen kommit fram. Edith råkar av en slump senare åka förbi byn där slottet är beläget och förstår att hennes favoritförfattare och favoritbok skrevs just där – The True History of the Mud Man. Hon besöker slottet och de tre systrar som ännu bor där tillsammans, ett säreget arrangemang som har sina orsaker. Djupt begravet i deras inre.

Edith försöker ta reda på vad som hände, men det är först när hon blir inbjuden att skriva förordet till nyutgivningen av boken som hon får reda på vad som verkligen hände på slottet.

Mycket spännande som sagt och att det utspelar sig på ett engelskt slott gör ju inte saken värre. Boken är välskriven, intressant och helt klart värd att läsa. Boken växlar mellan nutid och dåtid, mellan de olika systrarna och de övriga karaktärerna.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Roman |  ISBN: 9789137135779 | Sidor: 555

Engelsk slottsromantik och mystiska gåtor

Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men ett gammalt brev som varit på villovägar sedan andra världskriget dyker plötsligt upp och väcker starka känslor till liv. Edie får veta att mamman som trettonåring skickades från London till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Men vad hände där? Edies nyfikenhet är väckt och eftersom hennes mamma sluter sig som en mussla beger hon sig till det mystiska Milderhurst Castle för att hitta lösningen på sin mors gåta.

På slottet öppnade sig en ny värld för flickan från London, fylld av litteratur och fantasi. Familjen som bodde där bestod av yngsta dottern Juniper, tvillingarna Persephone och Seraphina samt fadern Raymond Blythe, författare till gotiska romaner. De excentriska systrarna visar sig bo kvar än idag och Edie får kontakt med de gamla damerna. Juniper har inte varit sig lik sedan hon övergavs av sin fästman i ungdomen och tvillingarna har skött henne under större delen av sina liv, innanför slottets isolerande murar.

Edie börjar förstå vad hennes mamma var med om för så länge sedan, men andra hemligheter finns också gömda på slottet och pockar på hennes uppmärksamhet. Sanningen om vad som egentligen hände i det förflutna har väntat länge nog på att någon ska gräva fram den. I det förflutna är en oavbrutet spännande och gripande roman kryddad med gåtor, familjehemligheter, passion och tragiska öden.

  1. åh jag älskade den boken! rekommenderar den varmt! har du läst hennes första bok ”Den gömda trädgården”? oxå jättebra. har beställt hennes tredje bok från bokklubben så den tänker jag sluka i sommar =)

Comments are closed.