Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Har du läst en chicklit från Harlequin har du läst alla! Den här, Att våga falla av Nora Roberts, var kanske inte riktigt lika förutsägbar även om det fortfarande var rik flicka/pojke möter fattig pojke/flicka och kärlek uppstår – sedan blir det en konflikt och tårar som avslutas med lyckliga i alla sina dagar.

Bess är manusförfattare för en dagtidssåpa och är ute och researchar som prostituerad när hon blir gripen av Alex. Attraktion uppstår även om Alex också irriterar sig som fan på Bess, som å andra sidan inte tror på kärleken. Naturligtvis är Alex manlig – i Roberts värld betyder det beskyddande och svartsjuk. Den här boken är dock inte lika larvig och sexistisk som en annan harlequinbok jag råkade ramla över.

Men den är helt ok. Jag inser att min attraktion för poliser och deras uniform mycket kommer från böcker och tv-serier. Även om jag inte uppskattar den mansbild som Roberts målar upp är det naturligtvis lite sexigt ändå.

Om du sitter fast i en hiss tre timmar är den helt klart värd tiden. Men gör dig inte besväret att köpa den!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chichlit |  ISBN: 9789150709834 | Sidor: 313

Bess McNee är en färgstark och provocerande såpoperaförfattare i New York. När hon en kväll gör research bland några mer lättfotade damer på gatan blir hon av misstag arresterad av Alex Stanislaski. Genast bestämmer sig Bess för att han är perfekt. Perfekt för att få intern information om polisens arbete – och perfekt för henne själv på ett mer privat plan …

Att Alex tycker tvärtom i båda fallen spelar ingen roll. Bess har en speciell förmåga att få folk att samarbeta med henne och nu sätter hon in det tyngsta artilleriet, med självaste borgmästaren och polischefen i spetsen. Frågan är bara om det biter på Alex? Hittills är det ingen, och inget, som fått inspektör Stanislaski på fall