Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Dags för en chicklit igen, efter en massa deckare och psykologiska thrillers. Väninnorna och Kung Carl av Kicki Norman, ja skriven av den Kicki Norman som driver Daisy Beauty. Hoppas hon inte hatar mig (ännu mer) efter den här recensionen, haha!

Chicklit behöver inte vara dålig litteratur, dock är den väldigt likriktad. Flicka med pojke gör slut, flicka är olycklig, flicka hittar annan pojke, pojke strular till det och flickan olycklig, flickan och pojken reder ut det och boken slutar lyckligt. Alla chicklit är varianter på temat, likaså denna. Sara är en 25+ i Stockholm, jobbar som reporter på en skvallerblaska med en tyrann till chefredaktör. Hon och hennes 3 bästa väninnor (alltid dessa nära väninnor) hänger varje torsdag på krogen Kung Carl där servitrisen känner till deras dryckervanor sedan länge. Efter en sådan här kväll blir hon dumpad av sin italienska pojkvän och efter en helg i sängen är allt nästan bra igen. Självklart fokuserar hon på jobbet och blir tyrannens favorit. Sedan blir hon vän med en riktig östermalmssocialite och träffar hennes svåger, som dock redan strulat till allting som sedan måste redas ut.

Ja, det är en hel del här som säkert går att koppla ihop med Kicki själv, antar att hon var trött på den tidning hon jobbade för när hon bestämde sig för att starta eget osv. Även om genren och berättelsen är lite banal och gjord, skriver Kicki roligt och engagerat. Hon har onekligen en bra stil som jag gillar med ett rakt språk. Så visst är den läsvärd!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Chicklit | ISBN: 9789100119485 | Sidor: 374

Sara har ett glammigt jobb på tidskriften Gloria och är lyckligt kär i sin kille. Men tyvärr gör han slut – han har kommit på att hon förtjänar något bättre.

Men otur i kärlek ger tur på jobbet. För att glömma sliter Sara hårt på redaktionen och ligger bra till, i alla fall så länge hon gör som chefen säger och inte går upp i vikt. Men är det verkligen vad hon vill? Och hur kommer det sig att den dryge överklasskillen Nicklas dyker upp överallt? Och framför allt, varför dyker han upp när Sara är utklädd till smurf och exet dejtar sin nya flickvän bara en meter därifrån?

Lyckligtvis finns det alltid tid för det som gör att Sara trots allt överlever: terapisamtal och drinkar med väninnorna i baren på Kung Carl.

  1. Jag har en feelgood bok för dig att recensera – Ensamma hjärtan och hemlösa hundar – har sträckläst den i helgen. Kom ihåg den i veckan …

Comments are closed.