Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Dags för recension av den bok som två gånger fått vila på nattduksbordet för att mer intressanta böcker gått före. Välkommen till din hjärna: varför du glömmer var du lagt bilnycklarna men inte hur du kör av Sandra Aamodt, Sam Wang är en ganska lättfattlig, populärvetenskaplig bok om hjärnan.

Hjärnan är ju ett väldigt komplicerat organ och kan vara svårt att beskriva på ett sätt som icke-läkare kan förstå. Men ändå fungerar hjärnan likadant hos alla människor, även om sedan erfarenheter och störningar gör att resultatet blir olika. Boken tar upp olika aspekter av hjärnan, som hur våra sinnen fungerar och hur minnet kan påverkas och störas. Den har många exempel på författarnas egna erfarenheter och studier, den berättar hur du kan lura din hjärna att gå ner i vikt och vad du ska göra om du har jetlag.

Helt klart en mycket intressant bok. Läsvärd om du springer på den!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Populärvetenskap | ISBN: 9789127131439 | Sidor: 322

I Välkommen till din hjärna blir du bekant med hur din hjärna verkligen fungerar och hur du kan få den att fungera ännu bättre. Du får till exempel veta hur du kan hantera jetlag, hur dataspel kan ge dig bättre simultankapacitet och hur du kan lura din hjärna för att lättare gå ner i vikt.

Lärorik, lättläst och rolig slår boken även hål på flera myter om hjärnan, som att du bara använder tio procent av dess kapacitet och att synskadade har bättre hörsel.

Originaltitel: Welcome to your brain. Why you lose your car keys but never forget how to drive and other puzzles of everyday behavior

Comments are closed.