Så var det söndag och sista dagen för vårt United in Green.

Jag måste säga att jag är väldigt glad över att så många varit med och det är djupt tragiskt att så många är drabbade av depressioner. Ni som aldrig varit där ska vara tacksamma för det, att sitta längst nere i ett djupt hål och inte se någon ljusning är oerhört tungt. Att känna att det inte finns någon utväg för att göra livet lite lättare att leva. Tänk dig att vakna en morgon och känna att oavsett vad jag gör idag, kommer inget förändras. Det är inte bara att rycka upp sig och hitta på något som är roligt, det är yttersta allvaret och i det läget är det nästan bara psykakuten som gäller.

Enligt senast tillgänglig statistik var självmordstalet för år 2011 17.5 per 100 000 invånare, vilket är det lägsta sedan år 1980. Under 2012 ökade självmordstalet till 19.2 vilket motsvarar en ökning med 145 självmord. Den totala ökningen beror huvudsakligen på 50 fler självmord bland män mellan 45-64 år, och 63 fler självmord bland män över 65 år. (Källa Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa) Vi fick besked igår om en bekant som tagit sitt liv, så för oss är det här nära. Självmord är ingen lösning, dessutom lämnas alla anhöriga med stor skuld och maktlöshet. Om du har den tanken i ditt huvud – ring Jourhavande Medmänniska, 08 – 702 16 80. De har öppet varje natt mellan 21-06.

Tack för att du varit engagerad i United in Green. Ta hand om dina medmänniskor där ute och var lite mer rädd om andras känslor. Och tänk på dig själv också, glöm inte bort dig själv i vardagsstressen.

nailartsunday-halloween-5

Idag är det alltså söndag och det innebär ju också Nailart Sunday hos LeLack. Temat hos LeLack var halloween, så för att få in det gröna i min halloweenmanikyr var jag tvungen att göra ett litet grönt monster. Ett monster med ihopsydd mun dessutom… Vet inte om ni tycker han är så läskig men monster på naglarna har jag iaf.

Jag har använt gröna Mitzi från Zoya, tycker den passade bra som bas även om den ju mer ser gul ut här. Men ni vet ju sedan innan att Mitzi är grön. Blev lite av ett träskmonster, eller hur? Därefter tog jag änden av en kulspetspenna (alltså klick-delen) och duttade ögon med svarta Camelot från A England, visade sig vara mycket lämplig för ändamålet då den är så pigmenterad. Ritade munnen med änden av en penna och ja, den delen blev ju inte så jättebra. Det som sedan räddade allting var ju det vita i ögonen, där använde jag Alpine Snow från OPI. Med ögonen blev det plötsligt monster och en riktig manikyr.

Heh, lite rolig manikyr eller vad säger du? Rösta gärna om vad du tycker om den!

Om du vill vara med på United in Green idag lägger du bara till din bild nedan. Om du vill ha ett eget kollage hittade du alla koder här. Du ska ha den sista koden nu, för söndag.

Tack igen för att du varit med mig denna vecka, oavsett om du visat grönt, skrivit en kommentar här eller bara tänkt lite extra på dina medmänniskor.

Kram!

nailartsunday-halloween-4nailartsunday-halloween-3nailartsunday-halloween-2nailartsunday-halloween-1nailartsunday-halloween-6

 

 1. Tack själv för att du har ordnat temaveckan. Det är som sagt ett så viktigt ämne som tagits upp. Vad tragiskt att ännu en person valt att avsluta sitt liv och lämnat kvar en familj full av frågor och funderingar på vad man kunde gjort annorlunda.

  • Ja mycket viktigt ämne! Självmord är fruktansvärt, det är sjukt att något samhälle låter det gå så långt.

   Nästa år får vi samarbeta lite bättre =)

 2. Hihi inte superläskig kanske men kul! Jag gillar inte läskiga saker alls så detta passade mig fint :)
  Tusen tack för allt du delat med dej om och tipsat om, kan verkligen hjälpa fler att bli bra medmänniskor!!

 3. Söta monster. :) Det har varit en rolig vecka men med ett allvarligt tema. Bra att det uppmärksammas tycker jag. Du har gjort ett suveränt jobb den här veckan. :) Kram till dig.

 4. gillar verkligen din halloweenmanikyr!
  har bara deltagit en gång men tycker du haft en bra temavecka. är så lätt att de sjukdomar som inte syns på människan inte får någon uppmärksamhet. inte lätt när man mår dåligt att tala om det och som sagt, ”rycka upp sig” är ju bara ett hån…

  • Tack så mycket!
   Ja men eller hur. Många med depressioner som inte alls tros. Det är ett stort tabu fortfarande. Tack för att du var med en gång åtminstone, gott nog! =)

 5. På tisdag är det årsdag för en av sambons närmsta vänner. Han valde att avsluta sitt egna liv på tok för tidigt (24 år) och lämnade alla oss andra kvar, undrandes över vad det var som hände egentligen. Blir alltid lite extra tungt så här i slutet av oktober, det var en kaotiskt tid av fler orsaker än detta.

  Gillar dina lite tokiga monstergubbar:)

  • Vad tråkigt att höra :( Dödsfall är alltid jobbigt men just självmord när så mycket lämnas hängande. Stor kram till er båda!

   Tack! =)

 6. Tack Karin för denna fina gröna vecka!!! Att så många kört den tycker jag har hjälpt till att minska stigmatiseringen kring depression och psykisk ohälsa. Det känns fint att se att inte alla bara tycker att deprimerade borde ”skärpa sig” eller ”rycka upp sig”.
  Så tack Karin och alla ni som deltagit!!!
  Kram Jennifer

Comments are closed.