28 mars, 2024

Inferno av Dan Brown

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Här kommer en recension av en av sommarens hetaste böcker – Inferno av Dan Brown. Har du läst Browns tidigare böcker om konst- och ikonprofessorn Robert Langdon är denna inte alls att förakta.

Robert Langdon vaknar upp på ett sjukhus. I Florens, Italien! Vad gör han där och varför minns han inte hur han kom dit? Hans senaste minnen är från Harvard, hur kommer det sig att han helt plötsligt är i Italien och dessutom skjuten i huvudet? Som tur är sträcker sig minnesförlusten bara några dagar bakåt i tiden, vilket visar sig vara nödvändigt då Langdon snart återigen är en jagad man.

Jag vill inte berätta mer om själva storyn, men är du intresserad av Den Gudomliga Komedin skriven av Dante Alighieri kommer du ha mycket stor behållning av denna bok. Även vi vanliga dödliga som inte läst den finner det spännande så hoppa inte över den enbart därför.

Det som är så intressant för en arkitekturnörd som mig själv är alla målande beskrivningar av de miljöer som Langdon hamnar i. Florens är en otroligt mäktig och vackert utsmyckad stad och vi tas med på en grundlig resa genom alla vackra Piazzor och Palazzor som går att passera. Brown gör en mästerlig beskrivning av alla dessa vackra konstverk och platser, naturligtvis satt jag med Google Earth och Google Images uppslagen ungefär hela tiden.

Mycket spännande ända mot slutet! Helt klart läsvärd!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Deckare |  ISBN: 9789100137410 | Sidor: 544

I den nya spänningsromanen Inferno hämtar Dan Brown sin inspiration från Dante och Florens och läsaren får återigen möta symbolikexperten Robert Langdon. Langdon vaknar upp i en sjukhussäng i Florens med inget minne av var han är eller hur han kommit dit. Vid sin sida finns den unga läkaren Sienna Brooks och de försöker tillsammans få fast boven vars inspiration är helvetesskildringen Inferno av Dante. Boken är fylld av gåtor och ledtrådar och som vanligt, i en spänningsroman av Dan Brown, bjuds du på spännande cliffhangers.

4 tankar på “Inferno av Dan Brown

  1. Jag älskar böckerna om Langdon, till stor del just pga den mästerliga beskrivningen av platser och saker. Det känns nästan som om man är där. Jag är extremt nyfiken på denna men väntar nog med att läsa den ett tag till.
    Det känns som en perfekt höstbok, att läsa under ett täcke med en kopp te inom räckhåll. ;)

Kommentarer är stängda.