ons-0805-1

Det är inte många av er som hittat hit som gillar mina mejker! Kanske inte ogillar mejken i sig, men är ointresserade av smink. Lite synd på något vis, då Vacker & Underbar började som en ren skönhetsblogg och sedan utvecklats till vad den är idag. Jag tycker dagens mejk är kul, som en dokumentation av tidens gång på något vis så jag kommer fortsätta.

Idag är det riktigt varmt ute, 22-23 grader har jag sett att det varit på bilens termometer. Fick redan tidigt i förmiddags ta av mig till enbart tischa, det är ganska trevligt det! Mejken avspeglar ju lite av den längtan vi alla bär på efter 5 månaders vinter. Sol, bad och bronzer – hell yes. Jag är en notorisk bronzermissbrukare, men jag försöker att inte börja för tidigt och för mycket.

Idag har jag testat en ny solskyddskräm från Vichy som är färgad, den har spf 50+ och har en relativt ljus nyans som fungerar bra. Över den har jag Lily Lolo Mineral Foundation i ett försök att dämpa blänket från Vichy – men tydligen har de tillsammans bestämt sig för att längta mer efter brännan än vad jag själv gör. Den oxiderade helt enkelt till en lite för mörk nyans. Eller så var jag bara röd av värmen, vem vet. Sedan har jag använt Urban Decays palett Get Baked, en riktigt somrig palett som får mig att längta efter en solstol på Copacobana – oh the memories… Den mörkaste bruna – Twice Baked –  i den paletten i den yttre ögonvrån, målad med en fluffig borste och sedan den turkosa skugga – Flipside – i den inre och in över ögonlocken. Svart kajal och mascara som vanligt.

Ja, vill ni veta mer om HUR jag mejkar också? Vilka borstar etc? Skriv en kommentar vetja!

ons-0805-3ons-0805-2

Produktlista

Hud
Dagkräm/solskydd: Vichy spf 50+ färgad dagkräm.
Foundation: Lily Lolo Mineral Foundation – Popcorn
Rouge: BareMinerals Ready Rouge – Close Call

Ögon
Ögonskuggeprimer: Too Faced Shadow Insurence
Ögonskuggor: Urban Decay – palett Get Baked – Twice Baked och Flipside.
Mascara: Clinique Waterproof Mascara
Eyeliner: BareMinerals Around the Clock – 8 pm
Ögonbryn: Make Up Storw Microshadow – Deadly.

Läppar: Organiqs

 1. Jag följer dig och är intresserad av smink. Dock extremt dålig på att kommentera. Men nu vet du att det finns en läsare som gillar dina inlägg om smink. :)

 2. Du ställde frågan i ett inlägg som handlade om nagellack, dvs drog till sig nagelnördsdelen av dina läsare. Nu vet jag inte hur stor andel det är, men antag att om du ställt samma fråga i ett generellt sminkinlägg, då hade du kanske fått andra svar! :-)

  Det är lite fascinerande, allmänt, att det verkar vara många som är intresserade av just nagellack, men inte annat smink. Jag har funderat på vad det beror på … jag personligen ogillar inte smink, har perioder där prövar i alla fall foundation. Men sen blir det inte mycket mer (förutom eyeliner&mascara då). Kanske för att jag gillar färger och själv ser färger på naglarna, men smink i ansiktet ser ju inte jag. Så därför blir det mindre intressant. Kanske något åt det håller.

  Men jag skummar din produktlista, någon gång ser man något man blir nyfiken på. Förra året lärde jag mig att det finns något som heter primer, min dotter höll på dö pinsamhetsdöden när hon fattade att jag inte kände till det …

  • @Camilla, Jaa, visst är det så – jag får ju skylla mig själv där! =) Kanske är det som du skrev, att naglarna ser man ju själv hela tiden medan mejken är mer för andra. Det är ju kul med nagellack och det färgklick det ger så jag förstår det ju förstås.

   Kul att jag kunde lära dig något nytt! ;-)

 3. Urfin sminkning, med en av de allra finaste paletterna! Jag gillar såklart dina sminkinlägg, även om jag är ruskigt lat med kommentarerna sen jag fick barn…

 4. Gillar också dina sminkinlägg, även om mina kommentarer oftast handlar om katterna :-) Jag är mycket sminkintresserad, sminkar mig alltid (utom de dagar när jag inte ska iväg och göra något speciellt). Dock kör jag alltid på samma, både vad gäller färger och produkter. Ganska diskret, men använder ändå allt från primer till puder för att hålla concealern på plats. Gillar att se dina makes, kanske jag vågar mig på lite mer färger i framtiden! Har du testat Laura Merciers produkter förresten? Tycker de är helt fantastiska.

  Åh, sedan måste jag bara tipsa dig om att kika in på min sida idag, bara för att jag just lade upp en hel radda med kattbilder, på mina älsklingar :-)

  • @Lilla E, Ja katter går före smink! =) Var inne och tittade, de är så söta!

   Men kul att du gillar mina inlägg! Har inte haft råd att prova Laura Mercier tyvärr, någon speciell produkt du vill tipsa om?

 5. Jättefin sminkning, har samma palett men den har inte använts så mycket de senaste åren tyvärr men nu blev jag lite sugen på att ryka fram den och göra en sminkning!

 6. Åh, svårt att välja ut några produkter från Laura Mercier som jag tycker är särskilt bra, när alla jag har använt hittills är de bästa jag provat. Nu använder jag enbart Laura Mercier i allt mitt smink :-) Det jag tycker särskiljer mot andra märken är framförallt hållbarheten. Pudret är så finmalt så det knappt syns när det läggs på, concealern så mjuk och krämig och den lägger sig inte i veck under ögonen. Mascaran hamnar inte under ögonen efter några timmar, läppstiftet sitter kvar både efter att man ätit och druckit.

  Här kommer i alla fall tips på några produkter jag inte skulle klara mig utan:

  http://www.cowparfymeri.se/sv/product/1454/loose-powder-translucent
  http://www.cowparfymeri.se/sv/product/1150/secret-concealer
  http://www.cowparfymeri.se/sv/product/1055/shimmer-block
  http://www.cowparfymeri.se/sv/product/1073/secret-brightener-powder

  Den sistnämda kanske inte direkt är ett måste, men den gör verkligen det där lilla extra.

 7. Hoppsan, inte meningen att kommentaren skulle hamnar på två ställen. Datorn hängde sig så jag trodde inte det sparades…

Comments are closed.