27 april, 2024

How to: Hur man lackar sina naglar

Igår blev det ju lite inköp av nagellack på H&M, det vårnya Enchantress Emma – en helt ljuvlig turkos färg, samt Mad About You, ett lila halolack. Eftersom Echantress Emma är så nytt blev det givetvis önskemål om att lacka med det, förutom mina egen längtan efter turkost!

Till vänster ser ni resultatet i dagsljus med blixt, längre ner enbart i dagsljus. Och jag vet att jag har slarvat runt kanterna men det går bort sen när jag tar ett bad. =)

Steg 1
Steg 1 – Beskåda det gamla lacketJa, ni ser ju själva – det är dags att byta lack! På bilden har jag Zoya Kierra och jag gillar faktiskt det här lacket. Det är ett fantastiskt skimmer i det som jag förtrollas av.

Men nu ska det av! Slitaget har jag orsakat själv till stora delar, petat längs kanten osv.

Steg 2 – Nagellacksremover på bomullsrondellAndra steget vid byte av lack är ju att ta fram ett gäng bomullsrondeller och ta en skvätt nagellacksremover. Håll rondellen en stund mot nageln innan ni gnuggar försiktigt.
Jag använder just nu en acetonfri remover från Gripen, eftersom den fanns på Hemköp. Den kostar runt 25-30 kr och fungerar alldeles utmärkt. Tidigare hade jag Cien från Lidl, men det viktigaste är egentligen inte vilket märke – utan att det är acetonfri remover ni använder.Och ja, mina naglar är gula. Måste köpa en nagelneutralizer eller nåt. Steg 3 – Fila formen med en ordentlig filNästa steg, efter att ha tvättat händerna efter removern, är att forma naglarna efter att ha växt fritt en vecka. Det är ju ingen bra idé att fila då man har lack, det förstör ju förseglingen av topplacket.

Jag filar försiktigt kanterna och kantar till dem lite, jag gillar att ha ganska fyrkantiga naglar. Jag petar också upp nagelbanden en aning.

Filen har fyra olika ytor, två med olika sandpappernivåer och två polerytor. Från Kicks, ca 20-30 kr.

Jag använder också en polerfil för att få bort överflödigt lack och removerrester men också för att buffra upp utan en aning.Denna fil har en grövre yta och en poleryta på ena sidan, på andra sidan än glanspolerare. Den kommer från Nailshop. Steg 4 – Underlack från NubarDärefter lägger jag på ett lager underlack från Nubar, Foundation Base Coat. Det torkar på 2 sekunder typ och ger en otroligt bra grund för övriga lack.

Detta lack ingick i mitt Nailmail-paket som skickades ut denna månad, det kostar 135 kr tror jag på Nailshop.

Steg 5 och 6 – Echantress Emma från H&MEtt lager räcker inte som ni ser, det behövs två lager för att täcka tillräckligt. Ett skirt skimmerlack som sagt. Man ser verkligen hur illa jag lackat, haha! Dåligt ljus är förklaringen. =)Men det täcker fint även om det är lite rinnigt och det torkar väldigt snabbt.
Steg 7 – Topplack från NubarSista steget är förseglande topplack, detta är Diamont Seal & Shine från Nubar.

Detta topplack är helt otroligt, det torkar oerhört snabbt och ger en väldigt stark yta som gör att lacket håller väldigt länge. Det är dock otroligt viktigt att inte använda topplack som underlack, eftersom det då flagar direkt.

Steg 8 – NageloljaEtt annat tips jag fick av Helen på Nailshop är att lägga nagelolja ovanpå topplacket innan det torkat helt. Det torkar då snabbare och blir starkare.

Detta är Nubar Cuticle Care Oil från Nailshop, det kostar 135 kr tror jag.

Resultatet, i dagsljus utan blixt.

10 tankar på “How to: Hur man lackar sina naglar

  1. Åh, jag som trodde det skulle vara mer täckande…äh, inget jag behöver bekymra mig om ändå, för till Kristianstad har det då inte kommit i alla fall… *sgrmpf*

  2. Guuud, vad snyggt! Den här färgen känns verkligen ny. Passar bloggen din också.;) Får nog slinka ner det med i pshoppingpåsen på fredag.:-)

  3. Ja, färgen är helt underbar och jag har inga som liknar den i lådan! Helt klart ett köp! :D

Kommentarer är stängda.