Dags för ett första utlåtande av en produkt från Kicks egna hår-produkter. Kicks har nyligen lanserat produkter som är volymgivande och färgbevarande, samt torrshampon i olika utföranden. Ni hittar alla produkter här på Kicks Online.

Jag har fått några olika produkter att testa och tänkte ta upp Kicks Volumizing Mousse först. Detta är en helt vanlig mousse utan några konstigheter vad gäller konsistens och användande. En liten pingisbolls storlek mousse i handen och krama in i fuktigt hår, därefter blåsa torrt eller låta självtorka som vanligt. Jag gillar faktiskt denna, även om den kan kännas lite konstig i hårbotten. Den ger ingen extrem volymkänsla, mer att det ger lite lite extra stadga och fluff för ett tunt hår som mitt. Ni såg ju mitt mejkinlägg igår, i håret hade jag denna mousse.

Det jag gillar med denna är att håret inte blir stel eller ger en wet-look. Håret känns mjukt och lite strävt, vilket gör det lättare att styla. Volymen finns där helt klart men inte på ett 80-talsvis.

Ingredienserna är godkända enligt nopoo, dvs inga silikoner. Däremot är det lite mycket olika alkoholer som torkar ut håret så lite sparsamhet kan vara bra. I övrigt misstänker jag inga problem att få ut produkten vid tvätt, det borde gå att lösa med vatten och sulfatfritt shampoo (som jag tvättar med nu).

Såhär står det på Kicks om produkten:

Kicks Volumizing Mousse

kicks-volume-mousse

Volumizing Mousse ger ditt hår en härlig fyllighet och naturlig volym utan att håret blir tungt och stelt.

Formulan innehåller keratin som stärker, återuppbygger och reparerar ditt hår. Moussen är även berikad med blåbär som ger ditt hår fukt och glans. Produkten är värme-, UV-skyddande samt färgbevarande.

ANVÄNDNING

Moussen är mycket dryg, så använd bara en liten mängd. Jobba in produkten ordentligt i blött hår. Föna för maximal volym. Kan även användas i topparna i torrt hår för att skapa energi och definition. Använd i upprätt läge (skaka väl innan användning).

Betyg: 4 av 5.
Pris: 79 kr
Mängd: 200 ml
Köpa igen: Kanske
Inköpsställen: Kicks online, Kicks
INCI: Finns tyvärr inte utskrivet på Kicks, kanske skriver av flaskan senare.