Vecka 8:s bloggtema på Pret-ty står Ninjah för. Hon undrar om: Hårborttagning bu eller bä, hur, varför etc.

Jag är en av de kvinnfolk som växt upp med (van?)föreställningen att en tjej ska ha rakade ben och armhålor – varför jag alltid är noga med det och skäms om jag visar mina håriga ben för andra än Anders. Dock går jag sällan om aldrig i shorts eller kjol, så det är inget stort problem. Jag rakar mina ben då jag tar ett bad, då med vanlig rakhyvel. Jag vill dock prova Rouaas egenkokta vax nån dag, var köper man citronsyra? Jag är iaf mer noga på sommaren än på vintern, även om det kliar en del med håriga ben. Och ja, jag anser faktiskt det ser ofräscht ut med håriga ben på tjejer, även om jag också anser att man inte ska raka sig för att tillfredsställa någon annan. Trivs du med håriga ben är det helt ok med mig!

Armhålorna rakar jag ur hygienperspektiv, mindre lukt och kliar mindre. Även där rakar jag mig.

Sedan har vi ju ögonbrynen, det har jag ju berättat om tidigare i ett annat tema. Jag plockar dem så ofta jag kan. Det är allt jag kan säga om hårborttagning, jag tillhör nämligen inte den grupp av tjejer som rakar muffen. Jag trimmar den och rakar bikinilinjen, men mer än så är det inte. Jag skulle aldrig heller få för mig att raka eller vaxa håren på armarna.

Jag är glad att jag inte har problem med hår långt upp på magen eller mustach, det kan inte vara kul!

Comments are closed.