29 mars, 2024

Registrera lack via Evernote

Jag har nämnt att jag använder Evernote för att registrera mina nagellack. Jag tänkte skriva ett kort inlägg om detta om någon är intresserad.

Evernote är, och här citerar jag Anders, webbbverktygens schweizerkniv. Evernote har funnits några år nu och blir bättre och bättre. Vi använder det för våra gemensamma anteckningar som shoppinglistor, listor inför Nailmailbladet eller andra mer privata noteringar inför olika arbetsuppgifter. Man arbetar utifrån anteckningsböcker, privata eller delade med andra. Alla anteckningar är sökbara, även fotade visitkort exempelvis. Det är också enkelt att göra checklistor och andra mer formaterade texter som du kan göra i word – men på webben.

imageimage

 
Jag hade tänkt använda lackets streckkod och söka reda på lacket via google. Men alla lack har inte streckkod och finns inte heller i olika webbshoppar registrerade med sin streckod. Jag har därför skrivit in alla lack för hand i mobilen, via Evernote. Min mobil har ju en pennfunktion (Samsung Note ll) och ju mer jag skriver desto bättre blir den på att förstå min handstil. Vilken teknik det finns nu för tiden!

När alla lack sedan är införda i Evernote använder jag datorn för att redigera listan i Excel, innan jag lägger in den på Google Docs. Kan tyckas som många steg och omständigt arbete, men görs ju bara en gång. HeIt klart värt det i slutändan!

imageimage

Bilden till vänster visar hur själva inmatningen ser ut. Jag använder – (talstreck) för att enkelt kunna formatera listan i Excel, så resultatet blir som till höger i Google Docs. Snyggt och prydligt!

Mer info om Evernote finns på Evernote.com. Där kan du ladda ner Windows- och Mac- klienter. På Google Play och iTunes finns appar till mobilen.

Det finns dessutom massor av tillägg som hjälper till med skärmklippningar osv. Gå gärna med i Svenska Evernote-gruppen på Facebook för tips och tricks.

10 tankar på “Registrera lack via Evernote

  1. En vacker (och eventuellt underbar) dag ska jag lära mig Evernote. Jag har det i mobilen och har använt det exakt 0 gånger. Mjukvarufobin gör att hjärnan bara stänger av; trots att jag kan se hur bra din guide är! Jag har lite halvkoll på antalet lack nu med ”barnprogrammet” memo. Ungefär så långt orkade jag i första vändan men det är tänkt att det ska bli ett Google doc av det hela. Nån gång.

    1. @Gaming Nails, Det tog en himla tid för mig också att börja använda Evernote. Fortfarande kan jag tycka det är knepigt men det blir mer och mer. Testa att dela med någon annan, din man tex, så kanske det blir en naturlig plats för shoppinglistor och sånt som är mer vardagligt.

  2. Fiffigt att använda Evernote till detta jag har också samlat mina skönhetsfavoriter i Evernote

  3. Jag använder Google Docs från början (ja, till fler saker än lacken då ;-)), när det behövs.

    Är finessen med Evernote (ok, jag kan kolla upp det) just transfer från mobilen, eller?

    1. @Camilla, Google Docs är helt ok tycker jag, använder det bara just nu till stashlistan men det blir väl mer vartefter.

      Evernote använder jag mest för att det är smidigt ja, lätt att sitta med mobilen och registrera istället för en stor dator.

  4. Åh jag är så dålig på sådant här haha! Har ingen lista alls så jag borde fixa så här…
    Men du: Varför först in i Evernote, sedan Excel och Google Docs? Varför inte Excel direkt t ex.? :)

    1. @Andrea / Tasty Tips Blog, Det hade inte jag heller, men kände att det kunde vara kul att fixa =) Visst är det kanske smidigare att föra in direkt i Excel, men jag gillade att använda mobilen också. Kändes lättare att ordna med än att ha laptopen och ja… Ingen anledningen egentligen…

Kommentarer är stängda.